REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten Müdür Çamlıbel hakkında suç duyurusu

Eğitim-İş’ten Müdür Çamlıbel hakkında suç duyurusu

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, geçtiğimiz hafta Facebook sayfasında yaptığı, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” paylaşımını gündemden düşürmedi ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel ile birlikte Bilecik ve Bozüyük Milli Eğitim Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2017 Pazartesi, 17:42

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, geçtiğimiz hafta Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in Facebook sayfasında yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” paylaşımını gündeme taşımıştı. Sadece Denizli’de değil, ülke genelinde oluşan tepkiler üzerine konunun peşini bırakmayan Özbay, Müdür Çamlıbel hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayı organize suç olarak gördüklerini belirten Başkan Özbay, aynı suç duyurusunu paylaşımı beğenen Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında da yaptıklarını belirtti.

O MÜDÜR NE PAYLAŞMIŞTI?
Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in sosyal medyada yaptığı ve sonradan silip, Facebook hesabını da kapattığı paylaşım, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız. Ya sandıkları patlatıp Osmanlı’nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu İmam-ı Şafi Hazretleri, ‘Fitne zamanı, düşman oklarını takip edin, o sizi Hakka götürür” şeklindeydi.

BASMACI DA DESTEK VERDİ
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sendikanın şube yöneticileri ve bazı üyelerin de katılımı ile basın toplantısı düzenleyen Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Bu paylaşım Anayasal suçtur, hainliktir. Paylaşımı yapanların eğitimci kimliği taşıyor olması da işin en acı tarafıdır. Bu suç organize bir suç olduğundan, yalnız Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında değil, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında da sendika olarak suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“HALEN GÖREVDELER”
Bu tür Cumhuriyet düşmanı paylaşımların Anayasa, TCK ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu açısından suç olmasına rağmen paylaşımı yapan ve destekleyenlerin görevine devam ettiğini dile getiren Özbay, “Konuyla ilgili ‘Dur bakalım soruştururuz’ diyenlere, adı sendika olup esasında güç odaklı çıkar örgütü oluşturanların temsilcilerine ve destekçilerine, sosyal medya hesaplarında şahsımı, şube yönetimimizi ve sendikamızı hedef alanlara, Cumhuriyetin kurumlarını temsil edip gereğini yapmayanlara soruyoruz; Bu paylaşım suç değilse paylaşımınızı neden silme gereği duydunuz? Sosyal medya sayfanızı neden kapatma gereği duydunuz? Bugün ülkeyi işgal altında görenlere soruyoruz; 1919’da, 1920’de, 1923’te siz nerede olurdunuz? Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Denizli’nin Ulusal Kurtuluş Kahramanı Müftü Ahmet Hulusi’nin karşısında mı olurdunuz? Ne düşünüyorsanız düşünün ancak Cumhuriyetin sağladığı imkanlarla elde ettiğiniz konumlardan, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinin emanet edildiği kurumlardan gerici fikirlerinizi derhal alın ve defolup gidin” diye konuştu.
Özbay, “Şimdi bizim sosyal medya hesaplarımızı da inceliyorlar. Biz ise buna gülüyoruz. 15 Temmuz’dan sonra Eğitim-İş içinde FETÖ’cü arayanlar var. Var mısınız sizin hesaplarınıza da bakalım. 2-3 yıl önce kimler kimlerin hakkında neler yazmış. Eğitim İş içinde FETÖ’cü aramak beyhude bir çabadan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da, “Milli eğitim camiasında çocuklarımızı emanet ettiğimiz müdürler akıl almaz işler yapıyor. Bugün Milli Eğitim bunları görevlerinden uzaklaştırmazsa biz gereğini yaparız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı