REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten sert maaş promosyonu tepkisi

Eğitim-İş’ten sert maaş promosyonu tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, eğitimcilerin maaş ödemelerinin yapılacağı banka ile yeni görüşmelerin yapıldığını belirterek, bir önceki dönem yaşanan mağduriyetlerin tekrar etmemesi için uyardı, “Hakkımızı peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2018 Perşembe, 10:49

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Denizli merkezinde çalışan eğitim emekçilerinin maaş işlemleri için önceki dönem yapılan sözleşmenin sona ermek üzere olduğunu belirten Aydoğan, öğretmen, idareci, yardımcı personel ve memurlardan oluşan yaklaşık 10.000 eğitim emekçisinin yeni sözleşmeleri için bankalarla çalışma yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Bu süreçte, Eğitim-İş olarak görüşmelere taraf olmak istediklerini dile getiren Aydoğan, “Önceki yıllarda düşük tutarlarla yapılan anlaşmalar nedeniyle bankalar kollanırken, eğitim emekçileri zarara uğratılmıştır. Bu durum faklı kaygıları da gündeme getirmiştir. Anlaşma yapılan banka sözleşmeye sadık kalmamış, farklı komisyon ve sigorta kesintileri ile mağduriyetler oluşturmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü imza koyup tarafı olduğu sözleşmeye sahip çıkmamıştır” dedi.

Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla karşılaştırdıklarında Denizli’de yapılan maaş sözleşmesinin çok komik rakamlar içerdiğini öne süren Aydoğan, “Bu konuda bütün sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon ile bankalardan teklifler alınmalı ve değerlendirme şeffaf olmalıdır. Üyelerimizin ve eğitimcilerimizin haklarını koruma adına konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı