REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Şube Başkanı Aydoğan’dan “proje okul” tepkisi

Eğitim-İş Şube Başkanı Aydoğan’dan “proje okul” tepkisi

Sınavla öğrenci alan tüm okulların proje okul olarak belirlenmesi ve öğretmen atama ekranından çıkarılmasına tepkiler sürüyor. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğretmenleri mağdur eden düzenlemenin keyfi, resmiyetten uzak ve hukuksuz olduğunu belirterek, bunun iptali için her türlü mücadeleyi ortaya koyacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2018 Cuma, 13:45

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavla öğrenci alacak olan okulları “proje okul” statüsüne alması ve öğretmen atama ekranında yer vermemesi eğitim camiasının tepkisini çekti.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaptığı açıklamayla düzenlemeyi sert bir dille eleştirdi.

Sınav sisteminin başlı başına bir problem haline dönüştüğünü, öğrenci ve velileri mağdur ettiğini belirten Aydoğan, son gelişmelerin öğretmenleri de bir kez daha mağdur ettiğini kaydetti.

Aydoğan, “Bakanlık sınavla öğrenci alan liseleri ‘proje okul’ statüsüne koymuş ve bu okullara öğretmen atama ekranında yer vermemiştir. Yani bu okullara ‘ben kafama göre atama yapacağım, öğretmenleri seçeceğim’ demektedir. Bu adaletsiz durum okullara yazılı olarak tebliğ edilmemiş, telefonla bilgi verilmiştir. Seçme ölçütü tamamen siyasi olan, kadrolaşmaya hizmet eden bir proje uygulamasıdır. Bu hukuksuz ve keyfi durumu kabul etmiyor, öğretmenlerimiz için her türlü hukuki desteği vereceğimizi belirtiyoruz. Bu uygulamanın önceki örneklerine karşı açtığımız dava devam etmektedir. Üyemiz olsun ya da olmasın bu durumdan zarar gören öğretmenlerimize Eğitim-İş olarak destek olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı