REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten sorunlar raporu

Eğitim-İş’ten sorunlar raporu

Eğitim-İş Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, kentin eğitim alanındaki sorunları ve çözüm önerilerine yönelik uzun soluklu bir çalışmanın ardından rapor hazırladı. “Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı rapor, Denizli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2014 Çarşamba, 15:03

Bir süre önce yapılan genel kurulda göreve gelen Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi’nin yeni yönetimi, Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’a hem nezaket ziyaretinde bulundu, hem de Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri başlıklı bir de rapor sundular.

Hem ülkenin, hem de Denizli yerelinde eğitim sisteminde yaşanan sorunların ortaya konulduğu raporda aynı zamanda çözüm önerileri getirildiğini de belirten Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, yaptıkları çalışmanın bir sivil toplum örgütü sorumluluğu ve bilincinin sonucu olduğunu söyledi.

“SINIFLAR KALABALIK”
Raporda, ülkemizin genç nüfusunun büyük bir şans olduğu ancak iyi eğitilmemiş bu genç nüfusun büyük problemler de yaratabileceğinin vurgulandığını söyleyen Özbay, “Raporda, eğitimin kalitesi yükseldikçe nitelikli iş gücünün kazanılacağı, toplumun daha da dinamik bir hal alacağı, kalkınmanın daha hızlı ve kolay olacağı böylece ülkemizde refah seviyesinin çok daha hızlı bir şekilde yükseleceği tespitine yer veriliyor. Eğitimin en önemli unsurunun öğretmen, öğrenci, bina ve yardımcı araçların olduğu vurgu yapılıyor. Denizli özelinde özellikle Pamukkale ve Merkez Efendi İlçelerindeki okulların birçoğunda sınıfların kalabalık olduğu ve bunun da eğitimde kalitenin düşmesine neden olduğunun da vurgu yapıldığı raporda, ders programlarının yeniden gözden geçirilmesi konusunda önerilerimizin yer alıyor.
denizli-egitim-is-rapor-ic

Laboratuarların nitelik ve nicelik olarak yetersiz olması, kaynak, materyal ve araç-gereçlerin yetersiz veya hiç olmamasının eğitimin kalitesini düşürüldüğü tespiti yapılırken, eğitimde birlik anlayışından uzaklaşılmasının ve toplumun farklı kesimlerinde farklı eğitim koşulları ortaya çıkmasının eşitsizlikler yarattığı da raporda yer alıyor” dedi.

“HİJYEN SORUNU YAŞANIYOR”
Okullara ayrılan ödeneklerin yetersiz olması nedeni ile okul yöneticilerinin kaynak aramaktan, eğitim kalitesini yükseltmeye odaklanamadıklarını belirten Özbay, “Aynı zamanda bu durum yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliyi de karşı karşıya getiriyor.Eğitimin Genel Sorunları ve Çözüm Önerilerinin ele alındığı bölümde ise Ulaşım, Araç ve Gereçler, Beslenme, Sağlık, Güvenlik ve Hijyen, Eğitim Kalitesi, Eğitim Çalışanlarının Yaşadıkları Sorunlar başlıkları altında yaşanan sorunlar ve bu sorunlara Eğitim İşin bakışı ile çözüm önerilerine yer veriliyor. Bu bölümlerde öğrencilerin servislerde yaşadıkları sorunlar, okul giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğu nedeni ile öğrencilerin karşılaştığı riskler, okullarda araç ve gereçlerin yetersizliği, laboratuar eksiklikleri, okul bahçelerinin uygun olmaması, beslenme sorunları, kantinlerde satılan gıdaların beslenme açısından uygun olmaması, okullarda öğrencilerin yaralanmaları veya daha ciddi sorunlarla karşılaşmalarına neden olabilecek güvenlik problemleri, temizlik sorunları, okullarda engelli öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar, okulların çevresinde madde bağımlılığı yaratabilecek maddelerin satılıyor olması, 4+4+4 sisteminin eğitimde yarattığı sorunlar, erken yaşta okula başlayan çocukların yaşadıkları ruhsal sorunlar, eğitim çalışanlarının yaşadıkları sorunlar ayrıntılı bir şekilde tartışılıyor ve çözüm önerileri getiriliyor” dedi.

“OKULLARDA AYRIMCILIK YAPILIYOR”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Özbay’ın ayrıntılarına dair bilgi verdiği raporda, sınıfların kalabalık olması nedeni ile çok ciddi bir şekilde eğitimin kalitesinin düştüğüne dikkat çekiliyor. Özbay, “Bu gerçek ortadayken, diğer yandan ilimizde yeni yapılan okulların tamamına yakınının imam-hatip yapılıp bu okulların fiziki koşul ve teknolojik ihtiyaçlarının en iyi şekilde sağlanarak diğer okulların aynı desteği alamamasının yetkililerin mevcut duruma karşı tarafsızlığı açısından hoş görünmeyeceğine de raporda vurgu yapılıyor. Aynı zamanda yapılan değişikliklerle yeni atanacak okul müdürlerinin belirlenmesinden tüm okul personelinin düşüncesi dikkate alınması gerekirken 2 öğretmenin göstermelik bir seçimle, 2 öğretmeninden kıdemiyle belirlenmiş olmasının doğru olmayacağı tespitine de yer veriliyor” dedi.

Özbay, ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini, Vali Yardımcısı, Milli Eğitim Müdürü ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin kendilerini dikkatli bir şekilde dinlediklerini, raporu kendilerine sunduklarını, yetkililerin de raporu okuyarak yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken dikkate alacaklarını belirttiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı