REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’e sansür

Eğitim-İş’e sansür

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi’nin internet sayfasına okullarda erişim engellendi. Gerekçe olarak da “sakıncalı içerik” nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın başvurusu gösterildi. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay ve yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla yasaklamaya tepki gösterdi. Öte yandan diğer sendikaların web sayfalarına erişim yasağı bulunmuyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2014 Çarşamba, 17:17

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası(Eğitim-iş) Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin internet adresinin sakıncalı içerik gerekçesiyle okullardan erişime engellendiğini açıkladı.

ic,

ENGELLEMEYE AYNI YOLDAN TEPKİ
Eğitim İş Denizli Şubesi’nin internet sayfasına okullardan bağlanmak isteyenlerin karşısına “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş tarafından engellenmiştir” duyurusu çıkıyor. Eğitim İş yönetimi de yasağa benzer bir üslupla karşılık verdi. Yönetim kurulu üyeleri, bilgisayar ekranı şeklinde tasarlanmış, “MEB’in yasakçı anlayışının sendikamıza ve gençlerimize erişimi, demokrasiye zararı nedeniyle Eğitim-İş’in özgür ve bilimsel duruşuyla engellenmiştir” yazılı pankartın önünde açıklama yaptı.

Sendikalarına her daim devam eden baskıların artarak devam ettiğini bunun artık site engellemelere kadar vardığını ifade eden Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, “Sesimizi kısmak için eğitim çalışanlarının sendikasının web sitesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engellendi. Hafta başından bu yana ülke genelinde okullarımızdaki MEB internet hizmeti üzerinden www.denizliegitimis.org adresine erişim engeli konulmuştur. Türkiye’deki diğer sendikaların hatta siyasi partilerin ve bazı yapıların web sayfalarına aynı ağ üzerinden kolaylıkla ulaşılabilirken, sendikal hakları engellenen üyelerimizin karşılaştığı bu durum nasıl açıklanabilir?” dedi.

“SUSMAYACAĞIZ, MÜCADELE EDECEĞİZ”
Kendi web sitelerinin yasaklanmasını doğru bulduğunu çünkü Eğitim-İş olarak her zaman gerçekleri söylediklerini söyleyen Özbay, “Bizi yasaklamaları doğrudur. Biz esareti yırtarcasına bağırdık, bağırıyoruz, bağıracağız. Eğitim-İş Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, devrimcilerin zapt edilmemiş kalesidir. Sizin yasaklarınızı tanımıyoruz. Hiçbir güç ve kurum bizi çıktığımız yoldan alıkoyamaz. İfade özgürlüğünü yok sayanlara sesleniyoruz. Bu yanlışlıktan dönün. Uluslararası hukukun, aklın ve bilimin gereklerini yerine getirin” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 4 Haziran 2014, 19:12

her zamanki meb zırtabozluğu. Can Dündar’ın sitesi yasak, Harun Yahya serbest… toplanmış bi sürü dingoz, memleket babalarının malı, keyfine göre yasakla, keyfine göre uygulama, kanun, yasa neymiş, nasıl olsa hesap soran yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı