REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten okul polisi uyarısı

Eğitim-İş’ten okul polisi uyarısı

Eğitim-İŞ Denizli Şubesi’nden okul polisi uyarısı. Şube Özlük Hukuk Sekreteri Zeki Erol, okul çevrelerinde görev yapan bazı polislerin öğretmenler odası ve okul içinde silahlı olarak bulundukları ihbarlarının geldiğini söyledi, “Açıklayıcı bir görev tanımları olmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2018 Pazar, 14:13

Okul çevrelerinin güvenliğinin sağlanması ve öğrencilerin korunmasına yönelik başlatılan “Okul Polisi” uygulaması tüm yurtta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda uygulanıyor.

Polis, okul çevrelerinin güvenliğini sağlıyor, kötü niyetli kişilerin öğrencilere yönelik olumsuz davranışlarının önüne geçiliyor.

EĞİTİM-İŞ’TEN UYARI
Eğitim-İş Denizli Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Zeki Erol, sendika olarak kendilerinin de destekledikleri bu çalışmaya ilişkin bazı olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Erol, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ‘okul polisi’ uygulaması başlatıldığı bilinmektedir. Bu kapsamda tüm okullarda polislerin görevlendirileceği de kamuoyuna yansımıştır. Uygulamada okul polisinin görev kapsamının genel bir düzenleyici işlem ile düzenlenmediği, görev ve yetki alanlarının tam olarak çizilmediği görülmektedir. Bu yönüyle de bazı okullarda sendikamıza iletilen bilgiler kapsamında, polis memurlarının gün boyunca öğretmenler odasında ve okul içerisinde silahlı olarak bulunduğu ifade edilmektedir” dedi.

Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Valiliklere yazı gönderdiklerini ifade eden Erol, “Polis memurlarının uygulamanın amacı olan okul çevresi güvenliği kapsamının dışına çıkmaması, öğretmenler odasına girmemeleri, okul içerisinde silahlı olarak bulunmamaları hususunda genel düzenleyici bir işlem tesisi, bu konuda polis memurlarına açıklayıcı bir görev tanımı getirilmesi konusunda uyarıda bulunduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı