REKLAMI GEÇ

EĞİTİM ORDUSUNA PAÜ’DEN 1600 NEFER

EĞİTİM ORDUSUNA PAÜ’DEN 1600 NEFER

Pamukkale Üniversitesi’nde 2013-2014 eğitim öğretim yılı medüzenlenen törende, toplam bin 600 öğrenci mezun oldu. Ayrıca Denizli’nin son 50 yılında görev yapan Milli Eğitim Müdürleri ozuniyet törenleri Eğitim Fakültesi’nin mezuniyeti ile başladı. Yeni yapılan 5 bin kişilik kampüs spor salonunda nur konuğu olarak davet edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 13:54

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, PAÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu’nun verdiği müzik dinletisi ile devam etti.

İlk olarak mezun öğrenciler adına konuşan Fakülte Birincisi Selin Türk, “En büyük hedeflerimden birisi Cumhuriyetimizi koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve Atatürk’ün düşüncelerinin izinden giden öğrenciler yetiştirmektir. Bizler, karşılaştığımız her bir öğrenciye aydınlık olabileceğimizin farkında ve sorumluluğunda hareket edip en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefleyeceğiz. PAÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olan her arkadaşım bu hedefler doğrultusunda ilerleyecektir” dedi.

Mezun öğrencilerin Türkiye’nin en donanımlı fakültelerinden birinden mezun olduklarını belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, “Dört sene boyunca bize emanet olarak geldiğiniz bu yuvada, arkadaşlarım bu emaneti en iyi şekilde korumaya, geliştirmeye çalıştılar. Emanete ihanet etmediler. Sizleri en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştılar. Fiziki imkanlar bakımından Türkiye’nin en donanımlı Eğitim Fakültelerinden birinde eğitim gördünüz. Teorik ve uygulama alanında hocalarım sizlere en iyisini vermeye çalıştılar. Ancak, hiç unutmayalım ki bu kutlu mesleğin ön şartı sevgidir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Öğretmen kardeşlerim mezun oldular ve eğitim ordumuza katılacaklar. Mezun arkadaşlarımızın bayrak ve ülke sevdalısı, anne baba ve öğrenci sevgisi olan öğretmenler olduklarını çok iyi biliyoruz. Çünkü öğretmenlerimizi yetiştiren öğretim elemanlarına inanıyoruz ve minnet borçluyuz” dedi.

Eğitim Fakültesi’nin temelinin 1957 yılında atıldığını belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Bu şehrin üniversitesine, şehrin geçirdiği eğitim süreçlerine uygun bir eğitim fakültesinde eğitim vermeye devam ediyoruz. 1957’de kurulmuş ve bunca uzun yılda kazanılmış olumlu davranışların ve herşeyden önemlisi 1957 ruhunun mutlaka bölgemizde canlandırılması gerekiyor. Üniversite olarak Türk yüksek öğretim sistemi ve milli eğitim camiasını bu çıktılardan faydalandırmak, akademik anlamda bir ahlak ve usuldür. Çünkü 1957’de atılan temellerle yetişen öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencileriz hepimiz. O nedenle bundan önceki mezuniyet törenlerinde onur konuğu olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerini davet etmiştik. Bugün dördüncüsündeyiz. Bugün de Denizli’nin son 50 yılında hizmet veren milli eğitim müdürlerini onur konuğumuz olarak davet ettik” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi’nden derece alarak mezun olan öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Bağcı tarafından onur konuğu olan milli eğitim müdürlerine çiçek ve plaket takdim edildi.

Daha sonra mezun olan bin 600 öğrenciye bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Yaklaşık 3 saat süren tören sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve öğretim elemanları, öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaştılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı