REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’den buruk kutlama

Tüm bilim ve eğitim camiasının 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayan Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, ülkede yaşanan sorunların ve eğitim emekçilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntıların, bir an önce giderilmesi için çağrıda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2007 Cumartesi, 00:00

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, hizmet binasında düzenlenen toplantıda tüm eğitim ve bilim dünyasının 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı. 5 Ekim’in tüm dünyada Öğretmenler Günü olarak coşkuyla kutlandığını söyleyen Dede, Türkiye’de ise Öğretmenler Günü’nün, her geçen gün biraz daha zorlaşan ekonomik koşullar, sürgün, yozlaşma ve kadrolaşmanın gölgesinde geçtiğine dikkat çekti.

Ülkemizde eğitimin, özelleştirilme ve paralı hale getirilme çalışmalarının hız kazandığını belirten Dede, eğitim harcamalarının önemli bir bölümünün velilerin sırtına yüklendiğini ifade etti. Dede, “Eğitimin özelleştirilme çabalarının en çok sıkıntısını çekenler, işsizliğin ve yoksulluğun kıskacında bulunan veliler, öğrenciler, öğretmenler ve eğitim emekçileridir. Son yıllarda yaşanan kamusal alanın tasfiyesini hedefleyen girişimler ve yapılan yasal değişikliklerin özünü, eğitimin ticarileştirilmesi, öğretmenlerin tahsildar, öğrenci ve velilerin müşteri olarak görülmesi oluşturmaktadır” dedi.

Eğitim emekçilerinin, özlük haklarıyla sosyal haklarını kullanma konusunda da büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Mehmet Dede, son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda artan siyasi kadrolaşmalar, sürgünler, keyfi atamalar ve eğitimi daha da gericileştiren uygulamaların arttığını belirtti. Memur ve hizmetlilerin açlık sınırında, öğretmenlerin de yoksulluk sınırının altında yaşadığını ifade eden Dede, “hükümetin önümüzdeki yıl için verdiği sefalet zammı, bu yoksulluğu mutlak olarak artıracak, diğer ülkelerde hizmet veren eğitim emekçileriyle aramızdaki sosyo-ekonomik uçurumu daha da büyütecektir. Tüm bunlara karşı 5 Ekim, tüm bilim ve eğitim emekçileri için birlik ve mücadele günü olarak görülmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı