REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’den genel grev çağrısı

Eğitim-Sen üyeleri, Kurban Bayramı haftası boyunca öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesini protesto amacıyla eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2007 Salı, 01:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenlemeyle, Kurban Bayramı haftası boyunca öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilecek olmasına tepki gösteren Eğitim-Sen üyeleri, kararı protesto amacıyla Çınar Meydanı’nda eylem düzenledi. Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci gününün hafta içine gelmesi nedeniyle öğretmenlerin, sanki kendi iradesiyle derslere girmemiş gibi değerlendirilmesinin bir ‘Skandal’ olarak nitelendirildiği eylemde, tüm çalışanlara ‘Genel Grev’ çağrısı yapıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim emekçilerini her geçen gün daha zor şartlarda çalışmaya mahkûm etiğini belirterek, yapılacak olan haksız uygulama sonucunda, binlerce öğretmenin 60 ile 90 YTL arasında bir kaybının olacağını dile getirdi. AKP hükümetinin, eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına yönelik düzenlediği tüm uygulamalarına karşı, örgütlenme ve birlikte omuz omuza mücadele çağrısı yapan Dede, “Sınıf öğretmenlerinin, branş öğretmenlerinin ve meslek lisesi öğretmenlerinin maaş karşılığı çalışma saatleri eşit değildir ve bu durum ciddi adaletsizlikler yaratmaktadır. Ayrıca ek derslerin, emeklilik keseneği içine alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu karardan bir an önce geri dönmeli ve kazanılmış haklarımıza elini uzatmaktan vazgeçmelidir” diye konuştu.

“Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Kardelen Ayşeler sözleşmeli öğretmen” gibi sloganların da atıldığı eylem, Dede’nin basın açıklamasını okumasının ardından olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı