REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri derse girmedi

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri derse girmedi

Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto eden Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, iş bırakma eylemi yaptı.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2014 Çarşamba, 15:18

Eğitimcilerin eyleminde adres Delikliçınar Meydanı oldu. Meydana önce Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi üyeleri geldi. Halay çeken eğitimciler, attıkları sloganlarla TBMM’nin gündeminde olan tasarıyı protesto etti.

Hazırlanan basın bildirisini ise Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Sekreteri Gökhan Okulu okudu. Okulu, öğretmen yetiştirmedeki sorunlar başta olmak üzere, personel istihdamı, derslik açıkları, fiziki ortam yetersizlikleri, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, bilimsellik, sanat ve spordan uzak programlar ile plansız uygulamalar sonucunda eğitim sisteminin çökertildiğini belirtti.

Tasarının yasalaşması durumunda öğretmenlerin iş güvencesinin yok edileceğini belirten Gökhan Okulu, “Bugün mecliste görüşülecek yasa ile sayıları 100 bini bulan yönetici kadroları görevden alınacak. Dört yıl kısıtlaması ve valilere hiçbir kriter gözetmeksizin sadece yandaş yönetici atama yetkisi verilerek, iktidarlarla gelen ve giden kadrolar oluşturulacak. İşletmeye dönüştürülen eğitim kurumları çökertilerek CEO’ların atanmasının altyapısı oluşturulacak” dedi.

MEB’de tek adamlık anlayışın yerleştirmek istendiğini savunan Okulu, “Rüşvet ve yolsuzluk anılan AKP iktidarı, bir yandan peş peşe çıkardığı yasalarla yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalışırken, bu yasa tasarısı ile de uluslar arası sermayeye göz kırpmaya devam ederek iktidarını sürdürme çabası içinde” diye konuştu.

GAZİ BULVARI’NDA KARŞILAŞTILAR
Basın açıklaması ardından Eğitim-İş Sendika üyeleri ,Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yürüyüşe geçti. Bu sırada Delikliçınar Meydanı’na doğru ilerleyen Eğitim-Sen üyeleriyle karşılaştılar. Eğitimciler, alkışlarla birbirine destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı