REKLAMI GEÇ

Eğitimciler iş bıraktı

Eğitimciler iş bıraktı

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte sorunların derinleştiğini düşünen Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri iş bıraktı. İki sendika da farklı zamanlarda Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 13:09

Eğitimciler, eğitimdeki sorunları iş bırakarak protesto etti. Rotasyon, torba yasalarla eğitimin taşeronlaştırılması, eğitim birliğinin bozulması, adaletsiz sınavlar ve özlük hakları gibi konulardaki sorunlara dikkat çekmek isteyen sendikalar meydanlara indi.

EĞİTİM-İŞ’TEN COŞKULU EYLEM
Eğitim-İş’e bağlı öğretmenler, ellerinde pankart ve Atatürk posterleriyle sendika binasından Delikliçınar Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Eğitimciler “AKP’nin memuru olmayacağız” diye slogan atarken, Şube Başkanı Kadem Özbay ortaokuldan itibaren türbanın kullanılabilecek olmasını eleştirdi. Özbay, “9 yaşındaki çocuğun örtünme özgürlüğünden bahsedemeyiz, bu ancak çevrenin baskısıdır” dedi. Özbay, bu konuda sendika olarak hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Eğitim-İş üyeleri halaylar çekerek eylemi noktalarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun maskelerini takan eğitimciler mini bir gösteri sundu.

eğitim-sen

EĞİTİM-SEN DE MEYDANDA
Eğitim-Sen de iş bırakan sendikalardandı. Eğitim-Sen’e bağlı eğitimciler de sloganlarla Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Şube Başkanı Mehmet Dede, eğitimdeki birliğin bozulduğunu ileri sürdü. Dede, emekten gelen güçlerini kullanarak sorunları eylemlerle gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

alicnkya   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 14:04

öğretmen adayı olarak seslenmek istiyorum kadrolu öğretmenlerimiz gelecek neslimiz için oluşacak eğitimi beğenmiyor biz neden öğretmen oluyoruz öyleyse neden bir başbakan, cumhurbaşkanı, mühendis, hemşire, doktor, siyasetçi eğitiyoruz ki

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı