REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerden okul devrine sert tepki

Eğitimcilerden okul devrine sert tepki

Honaz 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin OSB’ye devredilmesini eleştiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul devrine onay vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2018 Salı, 16:38

2012 yılında yapılan protokolle, Organize Sanayi Bölgeleri sınırları kapsamında bulunan mesleki eğitim kurumlarının OSB yönetimine devredilmesi gündeme gelmiş ve teşvik kapsamında alınmıştı.

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla Honaz 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin OSB’ye devredilmesini eleştirdi.

Özel hizmet alımlarının ve özelleşmelerin sermaye ve rant sektörünü iştahlandırdığını öne süren Eğitim-İş Şube Başkanı Aydoğan, “Devletten aldıkları teşviklerle, devletin oluşturduğu boşluğu kullanarak servetlerine servet katmışlardır. Bir kesim sürekli kazanırken, halkın büyük çoğunluğu, devlet bütçesinin zayıflatılması nedeni ile yoksullaşmıştır” dedi.

“BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ?”
Bakanlığın okul devrine onay vermesini skandal olarak değerlendiren Aydoğan, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul devrini onaylamaması bizi mutlu etti. Birçok okula yatırımın ve araç gereç desteğinin yapıldığını öğrendik. Bu destekler şimdiye kadar neden yapılmadı? Yıllardır OSB içinde olan okulumuzdaki öğrenci sayısı neden azaldı, neden teknik eğitim desteği verilmedi? Bu zamana kadar neredeydiniz” diyerek sitem etti.

“KALİFİYE ELEMAN İÇİN OKULLAR SATILMAK ZORUNDA MI?”
Bu güne kadar tekstilcilerin, teknik okullara destek vermediğinin iddia edin Başkan Aydoğan, “Bu desteği vermeyenler, okulu nasıl yönetecek? Öğretmenlerimizin il ve ilçe emrine alınması neyi çözecek, bilmiyoruz. Öğrencilerimiz hangi öğretmeler tarafından eğitilecek, onu da bilmiyoruz. Kalifiye ve nitelikli ara eleman için okullarımızın satılması mı gerekiyor” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 23 Ocak 2018, 21:03

eğitimine ve disiplinine güvenmediği bir okula niçin destek versinler.elbette kendi iş anlayışına göre eleman yetiştirmek için bunu yapmak zorunda ve hatta tüm türkiyede bu iş yani mesleki eğitim şirketleşmeli…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı