REKLAMI GEÇ

EĞİTİME HAYIRSEVER DESTEĞİ SÜRÜYOR

EĞİTİME HAYIRSEVER DESTEĞİ SÜRÜYOR

Denizli’de eğitime hayırsever desteği devam ediyor. Daha önce Denizli’ye bir Lise ve Anaokulu yaptıran Paralı ailesi, Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yeni bir Anaokulu yaptıracak.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2010 Pazartesi, 16:33

Lise Caddesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu yanında bulunan ve mülkiyeti Paralı ailesine ait olan arsa ve arsa içindeki ev, Denizli Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmaları neticesinde Belediyeye devredildi. Paralı ailesi buranın kamulaştırması sırasında para talep etmeyerek, belediyenin Dokuzkavaklar Mahallesinde belirlenen bir arsa üzerine Anaokulu yapacak. 1800 m2 kapalı alana sahip olacak olan Anaokulu, bodrum+zemin+1 kattan oluşacak ve 8 derslikli olacak. Maliyetin tamamını Paralı ailesinin karşılayacağı Ahmet ve Hanife Paralı Anaokulu 1 Milyon TL’ye mal olacak. Hayırsever Enver Paralı bağışlanan arsa ile birlikte eğitime 1 milyon 150 bin TL katkı yapmış olacak.
Protokol için bugün Denizli Belediyesinde tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Paralı ailesi adına hayırsever işadamı Enver Paralı ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.
Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kamulaştırma teklifini Paralı ailesine sunduklarında ailenin kesinlikle para talep etmediğini söyleyerek, “Denizli Belediyesi olarak Çatalçeşme Oda Tiyatrosunun etrafında, Ahmet Paralı adına kayıtlı bizim eğitim ve kültür alanımızda kalan 320 metrekare civarında bir arsa içindeki bir ev vardı ve biz Denizli Belediyesi olarak kamulaştırılması için Ahmet Paralı bey ve onun adına Enver Paralı beyle temasa geçtik ve almak istediğimiz söyledik. Kendileri buradaki mülkümüzün karşılığında asla maddi karşılık almayız, bunu bedel karşılığı olarak vermeyiz dediler. Bunu biz nasıl Denizlimize menfaatli hale getirebiliriz diye bize teklifte bulundular. Geldiğimiz nokta Denizli Belediyesi ve Milli Eğitim olarak kazançlı bir noktaya geldik. Denizli Belediyesi olarak 4200 metrekare civarında alanın içine Milli Eğitim Müdürlüğünün 2004/59 model olan Anaokulunun yapımı için anlaşma sağladık. Kendileri bize arsayı verecekler, bizde kendilerine hayır için yapacakları Anaokulunun arsasına kendilerine sağlamış olacağız. Yine o evlerin içinde oturan vatandaşlarımızın da hayat boyu yaşayacakları iki daireyi Denizli Belediyesi olarak temin etmiş olacağız” dedi.
Hayırsever İşadamı Enver Paralı da, daha önce Kızılcabölük Beldesine Endüstri Meslek Lisesi, Anaokulu ve Cami yaptırdıklarını ve yapılacak Anaokulunun ardından bir yurt yaptırmayı planladıklarını söyledi. Kazandıklarını tekrar devlete ve millete hayır olarak sunduklarını söyleyen Hayırsever İşadamı Enver Paralı, ileride daha başka hayırlarının olacağını söyledi.
Vali Yavuz Erkmen ise, Hayırsever İşadamı Ahmet Paralı ve ailesi ile Denizli Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Paralı ailesi olarak gerek Kızılcabölük’de gerek Denizli’de gerekse işyerinin bulunduğu İzmit İlinde vakıf olarak çok güzel herkese örnek olacak hizmette bulundular. Kendileri ile daha önce Kızılcabölük’teki meslek lisesinin büyütülmesini ilave derslik yapılması konusunda konuşmuştuk. O konu bir taraftan yürürken, bir taraftan Denizli Belediyesinin önderliğinde yeni bir okulumuza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Dokuzkavaklar gibi okul öncesi çağ nüfusunun yoğun olduğu bir bölgede, büyük bir anaokulunun yapılacak olması Denizli için bir kazançtır. Paralı ailesine ve aile büyüğü olarak Ahmet beye teşekkür ediyoruz. Böylelikle hem belediyemizin oradaki projeleri gerçekleşmiş olacak, hem bir taraftan da Milli Eğitim olarak bizler yeni bir okula kavuşmuş olacağız, bir taraftan da oradaki evde yaşayan aile yakınları mağdur olmamış oluyor. Hiç para talep etmeden, kamulaştırma için zorluk çıkartmadan, kamu adına yapılan bu davranış herkes tarafından örnek alınması gereken bir davranıştır” dedi. Vali Yavuz Erkmen konuşmasının sonunda bugün YGS sınavına giren öğrencilere de başarılar diledi. Konuşmaların ardından Amhet ve Hanife Paralı Anaokulu’nun protokolü Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Hayırsever İşadamı Enver Paralı tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı