REKLAMI GEÇ

“Eğitimi dinselleştiriyorlar”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Basın Merkezi’nde basın toplantısı yapan Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Dikmen Onat, AKP hükümetinin eğitimde yaptığı uygulamalar ile eğitimi dinselleştirdiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Öğretmenler Günü nedeniyle Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Dikmen Onat, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Toplantıda ilk olarak öğretmenlik ve öğretmenlik mesleği hakkında açıklamalarda bulunan Onat, “1 Kasım 1928 yılında gerçekleştirilen Harf Devrimi ile atılan adamlar, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte ülkemizi aydınlık günlere getirdi. Cumhuriyet’in ilk yıllarında atılan bu adımlar, halkın eğitim durumunu yükseltmiştir” dedi.

Toplantıda AKP hükümetinin eğitim alanında yaptığı çalışmaları da eleştiren Onat, “AKP hükümetinin eğitim ve bilime olan armağanı ise kadrolaşma, eğitimin niteliği değiştirme, açlık sınırına yakın ücret, yap-boza dönen müfredatlar, ikide bir ısıtılarak insanların önüne sunulan türban konusu, okullardaki şiddetin artması, öğretmenleri azarlayan bakan. Bunların hepsi AKP döneminde yaşanan en önemli sorunlardır. Yapılan bu çalışmaların hepsi eğitimi, özü olan laiklik ve bilimsellikten uzaklaştırmış, tamamen dinselleştirmiştir. Ama bizler başöğretmenimizin fikir ve görüşleri ile yolumuza devam ederek, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı