REKLAMI GEÇ

EKMEK İSRAFINI ANLATTILAR

EKMEK İSRAFINI ANLATTILAR

Türkiye genelinde düzenlenen “Ekmek İsrafı” konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceğe giren öğrencilere ödülleri, Denizli Basma sanayi Ortaokulu’nda düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2014 Salı, 17:13

Denizli Basma Sanayi Ortaokulu’nda ekmek israfının önlenmesine yönelik düzenlenen programa Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan katıldı.

Türkiye genelinde ekmek israfını önleme konusunda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile birlikte yarışmaya katılan tüm öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Törende konuşan Kaymakam Veysel Beyru, ihtiyaçtan fazla ekmek almamanın israfın önlenmesinde çok önemli olduğuna dikkat çekti. Beyru, “Bir tarafta milyarlarca ekmek çöpe atılırken diğer taraftan dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca insan açlıkla savaş veriyor. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak herkesin kampanya için yapabileceği bir şeyler olduğunu bilmesini isterim. Aydınlık yarınlarımız için, çocuklarımızın geleceği için lütfen ekmek israfının önüne geçelim. İhtiyacımızdan fazla ekmek almayalım, ekmeği dilimleyerek tüketelim” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, Pamukkale Belediyesi’nin ekmek israfının önlenmesine yürekten destek verdiğini belirterek, “Ülkemizde her yıl ortalama 1,5 milyar lira tutarında 2,1 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu parayla 500 km yol, 500 okul, onlarca boğaz köprüsü yapılabilir. 80 tane hastane yapılıp yüz binlerce hasta tedavi edilebilir. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ekmek israfının önlenmesine hepimiz katkı verelim” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı