REKLAMI GEÇ

Erdoğan, “Eğitimde sorunlar büyüyor”

Erdoğan, “Eğitimde sorunlar büyüyor”

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile ilgili bir açıklama yaparak eğitimin sorunlarının hem eğitimciler, hem de öğrenciler açısından katmerleşerek büyüdüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2019 Cumartesi, 12:41

Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle açıklama yapan Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan,  “Okullar yarıyıl tatiline giriyor ancak eğitimin sorunları hem eğitimciler hem öğrenciler açısından katmerleşerek büyüyor” dedi.Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı olması eğitim camiasında heyecan uyandırdı. Şu ana kadar Bakan’ın eğitimci dostu yaklaşımları, eğitimin sorunlarını çözme konusundaki isteği, öğrencilere bakışı bizleri umutlandırmaktadır. Tabi ki eğitimin yıllardır süre gelen, katmerleşen sorunlarını kısa sürede çözebilmek mümkün değildir. Ancak sorunlara kalıcı neşter vurmak için bu iradeyi ortaya koyabilmek gerekir. Türk Eğitim-Sen olarak yapıcı tüm icraatlara destek verdiğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Eğitim sisteminin ezbercilikten kurtarılması, eğitimde sorgulayan, araştıran bir modele geçilmesi ve dünyaya entegre olması, derslik ve öğretmen açığı, okulların alt yapı ve teknolojik donanımı, okullaşma oranlarının düşüklüğü v.b. sorunların ortadan kaldırılması gerektiğinin de altını çizen Erdoğan, “Eğitim çalışanlarının gerek maaşlarının gerekse özlük haklarının OECD ülkeleri düzeyine yükseltilmesi, öğretmenlerin statülerinin artırılması, eğitim çalışanlarına şiddetin son bulması, hak gaspının önlenmesi en büyük temennilerimizdendir. Bu minvalde 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyılı sona ererken, sendikamızın tespit ettiği eksiklerin giderilmesi eğitimin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı