REKLAMI GEÇ

Fakülteli genç Silikon Vadisi’nde

Fakülteli genç Silikon Vadisi’nde

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği öğrencisi Kadir Demirci büyük bir başarıya imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2018 Salı, 15:42

Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Gökhan Ünlü’nün yönetiminde nanomalzemeler üzerinde çalışan Kadir Demirci, laboratuvarda üretimi ve testleri yapılan Nanoteknolojik Glukoz Biyosensörü’nün akıllı telefon ve bilgisayarlardan moniterizasyonunu yapabilecek bir kit geliştirdi.
Pamukkale Teknokent bünyesindeki TİM-TEB Girişim Evi’nin düzenlediği Let’s Up programında global pazara dönük profesyonel iş fikri haline getirilen kit, Let’s Up Final Yarışması’nda Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Amerikan Büyükelçiliği ve Pamukkale Teknokent’in önde gelen şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu jüri heyeti tarafından, 17 iş fikri arasından birinci seçilerek Amerika’da dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi olan Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.


Geliştirilen kit yardımı ile diyabet hastalarının takibi mobil platformlar üzerinden profesyonel bir şekilde yapılabilecek ve olası acil durumlarda veya düzenli kullanılması gereken ilaç, yapılması gereken diyet verileri gibi tedavi sürecinde önem arz eden bilgiler çok hızlı bir şekilde doktorlarla sistem üzerinden paylaşılabilecek.
Diğer taraftan Türkiye girişimcilik sektörünün Silikon Vadisi’ndeki temsilcisi StarCamp’in Genel Müdürü Aydın BİRİK ile yapılan toplantıda çalışmanın Silikon Vadisi’ne taşınması için bilgi alış verişinde bulunuldu. Ayrıca yakalanan bu başarının ardından akademik araştırmalar, kalite yönetim ve elektronik Ar-Ge süreçlerinin de devam ettiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı