REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün el konulan okullarıyla ilgili planlama yapılıyor

FETÖ’nün el konulan okullarıyla ilgili planlama yapılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), devlet tarafından el konulan Denizli’deki okullarıyla ilgili planlama yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulların önümüzdeki yıl nasıl eğitim vereceğiyle ilgili teklifte bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2016 Pazar, 09:00

FETÖ’nün Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki 11 eğitim kurumuna 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile el konuldu. Bu okullar, önümüzdeki dönemden itibaren devletin eğitim kurumu olarak hizmet verecek.

Okulların nasıl değerlendirileceğiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir çalışma yürüttü. Buna göre, Merkezefendi’deki Özel Servergazi Anadolu ve Fen liselerinin Denizli Anadolu İmam Hatip lisesi’ne dönüştürülmesi önerildi. Bu okulun taşınmasıyla boşalacak bina ise Gültepe İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim-öğretim verecek.

Yine Merkezefendi’de bulunan Özel Servergazi Günay Anadolu ve Fen liseleri ile Özel Servergazi Sabiha Süt İlk ve Ortaokulu, Yenişehir İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülecek. Özel Servergazi Anaokulu da Yenişehir Anaokulu olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Özel Servergazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Özel Servergazi Albayrak Ortaokulu’nun da Albayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi teklif edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı