REKLAMI GEÇ

Gaspıralı İsmail PAÜ’de Anıldı

Gaspıralı İsmail PAÜ’de Anıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Dilde, Fikirde, İşte Birlik: Ölümünün 100. Yılında Gaspıralı İsmail Bey” konulu konferans düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 18:39

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen“Dilde, Fikirde, İşte Birlik: Ölümünün 100. Yılında Gaspıralı İsmail Bey” konulu konferansa konuşmacı olarak Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Türkoğlu katıldı.

denizli-gaspirali-ismail-pau-de-anildi-ic

Gaspıralı İsmail Bey’in mücadelesini tüm Türkler için yaptığını ifade eden Doç. Dr. İsmail Türkoğlu, ancak Türkiye’deki kadar diğer Türk devletlerinde anılmadığını, bundan dolayı duyduğu üzüntüyü söyledi.

Gaspıralı İsmail’in hayat hikayesinden kesitler sunan Doç. Dr. Türkoğlu, Türklerin birbirleriyle haberleşmesini sağlamak için gazete çıkardığını ve bu gazetenin Kaşgar’dan Çin Seddi’ne kadar tüm Türk Devletlerinde okunduğuna dikkat çekti. Gaspıralı İsmail’i Türk dünyasının geri kalmışlığına çözüm arayan bir rehber olarak tanımlayan Doç. Dr. İsmail Türkoğlu, kadınların birey olarak sosyal hayatta yer alması, kız çocukların okutulması, kütüphaneler kurulması ve okullar açılması gibi birçok alanda hizmetlerinin bulunduğunu hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı