REKLAMI GEÇ

GEKA destekli Robotik Kodlama eğitimleri başladı

GEKA destekli Robotik Kodlama eğitimleri başladı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, GEKA Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “21. Yüzyılı Kodluyoruz” adlı projesi kapsamında bilişim teknolojileri öğretmenleri temel ve ileri düzey kodlama ve robotik kodlama eğitimi almaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 12:35

Denizli’de görev yapan 20 bilişim teknolojileri öğretmeni Merkezefendi Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde ileri düzey kodlama ve robotik kodlama eğitimlerine başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, robotik kodlama eğitimi alan öğretmenleri ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı konuşmasında “Teknoloji çağından bulunduğumuz bu dönemim en önemli konusu kodlamadır. Okullar bazında öğrencilerimizin ilgi ve merakları doğrultusunda hemen hemen tüm okullarımızda kodlama ile ilgili eğitimler ve çalışmalarla karşılaşıyoruz. Tahminim Bakanlığımızca önümüzdeki yıllarda kodlama müfredata alınabilir. Bilişim öğretmenlerimize yönelik olan ileri düzey kodlama eğitimleri ile ilimizdeki bu farkındalığın daha üst düzeylere taşınacağına inanıyorum. Çağımızın getirdiği robotik kodlamayı erken yaşlardan itibaren çocuklarımıza aktarmalıyız. Geleceğimiz çocuklarımız mesleklerine yönelirken bilişim alanında da bilinçli ve bilgili olarak yetişeceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı