REKLAMI GEÇ

Geleceğin öğretmenleri eğitimde

Geleceğin öğretmenleri eğitimde

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Genç Eğitimciler Topluluğu tarafından “21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak” adlı konferans düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2018 Perşembe, 10:39

Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Uzman Psikolojik Danışman Ece Akın Bakanay katıldı.


Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan PAÜ Genç Eğitimciler Topluğu Başkanı Duygu Çetin, “Eğitim Fakültesi öğrencilerine farklı bakış açıları kazandırabilmek için alanında uzman kişileri okulumuza davet ediyoruz. Bugün de ‘21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak’ adlı konferansı düzenliyoruz. Biz öğretmen adaylarının fakültemizde aldığımız derslerin yanında, böyle etkinliklerde kazanacağımız becerilerin de önemli olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıza farkındalık kazandırmak için böyle etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Topluluğumuzun faaliyetlerine tüm öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.


Akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Bakanay, “Sosyal-Duygusal Öğrenme” başlığı altında bireyin kendi duygularını tanıması, kişilerarası ilişkiler, problem çözümü, etik-ahlaki kararlar alma gibi konuları anlattı.


Öğrenme ortamları olan sınıflarda sosyal-duygusal öğrenmenin önemine değinen Bakanay, “Son yıllarda yapılan araştırmaların gösterdiği gibi okul sonrası başarı için öğrencinin sadece Matematik, Fen Bilimi gibi derslerde başarılı olması yeterli değil. Günümüzde kişilerarası iletişimi, empati yapabilme ve problem çözme yetenekleri güçlü olan bireyler başarıyı yakalıyor. Eğitim fakültelerinden başlayarak bireye bu özellikleri kazandırabilmeliyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı