REKLAMI GEÇ

Gereği düşünülecek!

Gereği düşünülecek!

Eğitim-İş Denizli Şubesi, türbanlı öğrencilerin Açık İlköğretim Okulu sınavlarına girmesine izin verenler hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2008 Cuma, 01:00

Geçtiğimiz günlerde, Açık İlköğretim Okulu sınavlarında yaklaşık 40 öğrencinin, ilk etapta türbanlı oldukları gerekçesiyle sınava alınmaması ve Sınav Yürütme Komisyonu tarafından alınan karar ile ikinci oturuma türbanlı girmesi Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin tepkisine neden olmuştu.

Olayın peşini bırakmayan Eğitim-İş Denizli Şubesi, Sınav Yürütme Komisyonu yetkilileri, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarına türbanlı fotoğraflarını koyduğu ileri sürülen yetkililer hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet’in laik yapısının bu gibi uygulamalarla büyük hasar gördüğünü dile getiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, “Bu olayı yargıya taşıdık. Hiç kimse din üzerinden siyaset yapmaya kalkmamalı. Bu ülkenin anayasası ve kuralları var. Böyle yıpratıcı olaylara göz yumanlar, yargı önünde hesap verecektir” diye konuştu.

Açık Öğretim Sınavları Yönetmeliği’nin 46. maddesinin ihlal edilerek, türbanlı öğrencilerin sınava alındığını ileri süren Onat, “Nisan 2006 tarihinde Merkezi Sistemi Sınavı Yönergesi’nin yürütmesi, Danıştay tarafından 29.08.2006 tarihinde alınan 3481 sayılı karar ile yönergede ‘Başı açık’ ibaresi bulunmadığı için yürütmesi durduruldu. Denizli’de bu ihlal edildi” dedi.

Onat, türbanlı öğrencilerin, öğrenci kimlik kartlarında da türbanlı resimlerinin bulunmasının, Anayasa’nın 2, 4, 10, 14 ve 153. maddelerine göre suç olduğunu belirtti. Onat, “AKP zihniyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın kararına rağmen türbanlı öğrencileri içeri aldı. Bu hareketle, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin 11. ve 18. maddelerine de karşı geldiler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı