REKLAMI GEÇ

Görme Engelliler Okulu’na Rotary desteği

Denizli Rotary Kulübü, Basın Merkezi’nde 20 Ekim’de düzenlenecek Sait Küçüker 2. Tavla Turnuvası’nın tanıtımını yaptı. Tüm geliri Denizli Görme Engelliler Okulu’na bağışlanacak turnuvaya, yaklaşık 600 yarışmacının katılması bekleniyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2007 Salı, 00:00

Denizli Rotary’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Sait Küçüker Tavla Turnuvası’nın tanıtımı, Basın Merkezi’nde yapıldı. 20 Ekim’de başlayacak turnuva, Bahçelievler’deki Denizli Görme Engelliler Okulu’nda düzenlenecek ve tüm geliri bu okula bağışlanacak. Sponsorluğunu İşadamı Suat Küçüker’in yapacağı ve yaklaşık 600 yarışmacının katılacağı turnuvada, dereceye giren ilk 16 kişiye çeşitli hediyeler verilecek.

Neden Görme Engelliler Okulu?

Denizli Görme Engelliler Okulu’nun Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından örnek bir ilköğretim okulu olarak gösterildiğini Denizli Rotary Kulübü Üyesi ve Eski Başkanı Hasan Himmetli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen görme engelliler ilköğretim okulları arasında yapılan yarışmaların finallerinin de burada düzenlendiğine dikkat çekti. 2000 yılında eğitim öğretime açılan okulun geçen sene verdiği

11 mezundan 6’sının Anadolu Lisesini kazandığını söyleyen Himmetli, hiçbir ilköğretim okulunda mezun olan öğrencilerin, Anadolu Lisesi kazanma oranlarının bu kadar yüksek olmadığının da altını çizdi. Himmetli, “Görme Engeliler Okulu öğrencileri ne özel ders almışlar ne de dershaneye gitmişlerdir. Buna rağmen başarı oranları oldukça yüksek. Bu nedenle yarışmanın geliri, yapılacak güvenlik kamera sistemi için bu okula verilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı