REKLAMI GEÇ

Güçlendirme yetişmedi, taşımalı eğitime geçildi

Deprem güçlendirme çalışmasının yapıldığı bazı ilköğretim okullarında taşımalı eğitim sistemine geçildi. Merkez İlköğretim Okulunun deprem güçlendirme çalışmalarının okulların açılmasına yetişmemesi, bin öğrencinin taşımalı sistem ile başka okullarda eğitim görmesine neden oldu.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

2007-2008 eğitim ve öğretim yıllına merhaba diyen binlerce öğrenci depreme dayanıklı okullarda eğitime başladı. İlimizde ise iki okulda yapılan deprem güçlendirme çalışmaları zamanında tamamlanmaması, bazı okullarda taşımalı eğitim yapılmasına neden oldu. Hürriyet İlköğretim Okulunda deprem güçlendirme çalışmaları zamanında tamamlanırken, Merkez İlköğretim Okulundaki inşaat çalışmaları ise yeni eğitim yılına yetişmedi. İlköğretim bölümündeki öğrenciler mevcut okulda eğitimlerine devam ederken, ortaöğretimde eğitim gören öğrenciler, taşıma sistem ile başka okullara dağıtıldı. Yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü orta öğretimdeki öğrenciler ise biran önce okullarına dönmek istediklerini söylediler.

Merkez İlköğretim Okulundaki deprem güçlendirme çalışmasının yeni eğitim ve öğretim yılana yetişmemesinden dolayı başka okulda eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, yakın zamanda okullarının tadilatının tamamlanarak kendi okullarında eğitim görmek istediklerini söylediler. Çocuklarına başka okullara göndermek zorunda kalan velilerde okulun biran önce deprem güçlendirme çalışmasının tamamlanması ve çocuklarının kendi okulullarında okumasını istiyor. Toplam 163 öğrencinin yeni eğitim ve öğretim yılana başladığıMerkez İlköğretim Okulunda geç kalan deprem güçlendirme çalışmasının ise bir hafta içerisinde tamamlanacağını ve taşımalı sistem ile başka okullarda eğitim gören çocukların yine kendi okullarında eğitim göreceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı