REKLAMI GEÇ

Hayırsever işadamı Çal’da mezun olduğu okulu yeniledi

Hayırsever işadamı Çal’da mezun olduğu okulu yeniledi

Hayırsever İşadamı Salih Kuzu, kendisinin de 44 yıl önce eğitim gördüğü Çal’ın Hançalar Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu’nun onarımı ile yemekhane ve konferans salonu yapımını üstlendi. Okulda yenileme işlemi tamamlandı, Hayırsever İşadamı Kuzu ile Vali Hasan Karahan bağış protokolüne imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2017 Perşembe, 14:12

Valilik’te gerçekleştirilenpProtokol imza törenine Vali Hasan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Hayırsever İşadamı Salih Kuzu katıldı.

Törende konuşan Salih Kuzu, kendisinin de onarımını yaptırdığı okuldan mezun olduğunu belirterek, “Hançalar benim doğup büyüdüğüm yer. 44 yıl önce ben bu okuldan mezun olmuştum. Şimdi İstanbul’da yaşıyorum. Okulumuzun ihtiyaçlarını görünce yenilemeye karar verdim. Ele almışken oraya yakışan güzel bir okul olmasını istedik. Okulun tamamını sıfırdan yeniledik ve ek bölümler yaptık. Hayatımda en keyif alarak yaptığım ve en güzel işin bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hayırseverimize eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Vali Hasan Karahan, “Hayırseverimiz Salih Bey ile daha önce ilçemizde bir protokol imzalanmıştı. Biz ilk kısmını tamamlıyoruz. Okulumuzun tadilatı ve tamiratı tamamlandı. Pazartesi günü de açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Bu vesileyle Türkiye’ye hayırseverlikte örnek olan Denizlili hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çal’ın Hançalar Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokul ve Ortaokulu 11 derslikten oluşuyor. Hayırsever İşadamı Salih Kuzu, okulun tamamen onarımını yaptırırken, okula ayrıca yemekhane ve konferans salonu da kazandırdı. Kuzu’nun eğitime verdiği katkının 1 milyon 100 bin TL olduğu açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı