REKLAMI GEÇ

PAÜ Uluslararası bir okul olma yolunda ilerliyor

PAÜ Uluslararası bir okul olma yolunda ilerliyor

Hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel altyapısıyla tüm dünya ülkelerinden öğrencilerin tercih etmeye başladığı Pamukkale Üniversitesi, Uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2018 Cumartesi, 18:22

Son yıllarda yabancı öğrencilerin tercihlerinin başında gelmeye başlayan Pamukkale Üniversitesi, uluslararası bir eğitim yuvası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) yabancı öğrencilerle bir ayaya geldi. Bağ, öğrencilerle tek tek tanışıp sohbet etti.

Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim alan yabancı öğrencilerin uluslararası anlamda kültür elçileri olacağını söyleyen Rektör Bağ, “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Üniversitemizde eğitim gördükten sonra ülkelerine geri döndüklerinde Pamukkale Üniversitesi’nde aldıkları bilgi ve kültürle, ülkelerinde ve gittikleri yerlerde gönüllü elçilik görevini üstlenecekler. İlerleyen dönemlerde de Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencileri ziyareti sırasında merkez hakkında yetkililerinden bilgi alan ve merkezde verilen eğitim ile öğrenciler arasındaki arkadaşlık bağının kendisini çok etkilediğini belirten Bağ’ın sohbet ettiği öğrenciler ise şöyle dedi:

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü öğrencisi Rustam Ahangar “Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim görmek için 1 ay önce Denizli’ye geldim. PADAM’da Türkçe eğitimine başladım. Kısa bir süre önce gelmeme rağmen, Pamukkale Üniversitesi’nde verilen eğitimden ve buradaki arkadaşlık ortamından çok etkilendim ”dedi.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ermira Zenuni, ‘‘Aslen Arnavut’um ancak Pamukkale Üniversitesi’ne Makedonya’dan geldim. 2 aydır Türkiye’deyim. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde olmak ve eğitim görmek gurur verici. Kendimi şanslı hissediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı