REKLAMI GEÇ

Hem öğrettiler hem oynattılar

Hem öğrettiler hem oynattılar

PAÜ öğrencilileri Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde gerçekleştirdikleri etkinlikte çocukları kuklalar ile tanıştırdı.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2010 Cuma, 16:40

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilileri Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında hazırladıkları proje ile çocukları kuklaların dünyasında yolculuğa çıkardı.

Denizli Belediyesi’nin katkı koyduğu proje kapsamında anaokulu öğrencilerine kukla yapımını öğreten 10 kişiden oluşan grup, Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde sahneledikleri oyunla anaokulu öğrencilerine keyifli bir gün yaşattı. Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı danışmanlığında yürütülen proje kapsamında Hayme Hatun Anaokulu öğrencilerine kukla yapımını öğreten ve kukla tiyatrosu kurarak keyifli bir oyun sergileyen üniversite öğrencileri adına projeyi anlatan Esra Çınar, amaçlarının çocukların hayal gücünü, zihinsel gelişimini ve el becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu tür aktivitelerin çocukların zihinsel gelişimine katkı koyduğunu belirten Çınar, “ Projeye katkı koyan Denizli Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu proje ile toplumun en küçük bireyleri olan çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı koymaya çalışıyoruz. Önce Hayme Hatun Anaokuluna giderek atık malzemelerden kukla yapımını öğrettik. Sonra bu yapılan kuklalar ile bir sergi oluşturduk. Şimdide öğretici bilgilerin yer aldığı bir oyunu sahneliyoruz. Projenin uygulama safhasında bize destek olan Denizli belediyesine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı