REKLAMI GEÇ

Her fikir değerlidir

Her fikir değerlidir

Çal Cumhuriyet Ortaokulu ve Çardak Gemiş Ortaokulu’nda “4006 TÜBİTAK” Bilim Fuarı açıldı. “Her fikir değerlidir” ve “Zeka Sporları” temalı bilim fuarlarında ortaokul öğrencilerin hazırladığı 58 eser sergilendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 11:22

Yeni nesle bilimsel çalışmaların benimsetilmesi ve bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi amacıyla Çal Cumhuriyet Ortaokulu ve Çardak Gemiş Ortaokulu’nda bilim fuarları gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencilerinin 2015-2016 eğitim öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine yaptıkları araştırmaların sergilendiği Bilim Fuarı’nda toplam 58 eser yer aldı.

denizli-cal-cardak-bilim-fuari-ic

“HER FİKİR DEĞERLİDİR”
Çal Cumhuriyet Ortaokulu’ndan “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı”, Kaymakam Selami Korkutata, daire müdürleri, öğrenci ve velilerin katılımıyla açıldı.
Fuar hakkında bilgi veren Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Muhittin Baltekin, “her fikir değerlidir” teması ile hazırlanan fuarda, fen bilgisi, matematik, teknoloji tasarım, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, sosyal bilgiler alanında olmak üzere toplam 33 projenin yer aldığını açıkladı. Çal Cumhuriyet Ortaokulu “4006 TÜBİTAK” Bilim Fuarı, iki gün açık kalacak.

denizli-cal-cardak-bilim-fuari-ic-1

“25 PROJE İLE ZEKA SPORLARI”
Çardak Gemiş Orta Okulu Bilim Fuarı’nda da öğrencilerin teknoloji tasarım alanında “Zekâ Sporları” temalı projeleri yer aldı. Fuara Çardak Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yayla, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yaşlı ve gençleri ortak payda da buluşturma hedeflenen fuarda 25 proje yer aldığını söyleyen Çardak Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, “Öğrencilerin hazırladığı bazı projeler daha da geliştirilebilir niteliktedir. Hazırlanan projeler sayesinde çeşitli araştırmalar yapan öğrencilerin bilgi ve becerileri de bu sayede daha da artmış oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı