REKLAMI GEÇ

Honaz MYO büyüyecek

Honaz MYO büyüyecek

Honaz Meslek Yüksekokulu’na, Honaz Belediyesi 100 dönümlük araziyi kampus alanı olarak tahsis edecek. Böylece Honaz MYO’nun kampus alanı 140 dekara ulaşmış olacak. Honaz’da TOKİ’nin yaptığı ilköğretim okulu binası, bina sorununun kısa vadeli çözümü için yüksek okula verilecek. Honaz Belediyesi, daha sonra MYO için yeni bir bina yapacak.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Vali Dr. Hasan Canpolat, beraberindeki heyetle, Honaz’da incelemelerde bulundu. Gezi sırasında, Honaz Meslek Yüksekokulu’nun binasının yetersiz olduğu gündeme getirildi ve soruna çözüm bulundu. Honaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Oğuz Karadeniz’in, Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun üniversiteye hitap edecek bir yapıda olmadığını, belediye hizmet binası olarak yapılmış ve tadilatla yüksek okul binaları haline getirilmiş binalarda eğitimini sürdürdüğünü, bu durumun kısa vadede biraz olsun çözüme kavuşturulması için TOKİ tarafından yaptırılan ilköğretim okulu binasının kendilerine tahsis edilmesini istemesi üzerine Vali Canpolat ve beraberindeki heyet yapımı süren okul binasında incelemelerde bulundu. Vali Hasan Canpolat, yapılmakta olan okulun yüksek okula tahsis edilebileceğini ve bu konuda çalışmalara başlanması talimatını verdi.

MYO’ya 140 dekarlık kampus

Başkan Devecioğlu’nun okulun bulunduğu alan ile birlikte bitişiğinde bulunan ve orman deposu olarak ayrılan 100 dönümlük araziyi yüksek okul kampus alanı olarak verebileceklerini dile getirmesi üzerine Vali Canpolat, gereğinin yapılmasını ve 140 dekara ulaşan bu alanın yüksek okulun kampus sorununu çözeceğini ve Honaz’a önemli katkılar yapacağını söyledi.

‘Honaz MYO, Türkiye’de nüfus açısından tek’

Honaz Meslek Yüksek Okulu’nu da ziyaret eden Vali Canpolat, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Ziyarette konuşan Honaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, Honaz halkının ve belediye başkanının kendilerine her türlü desteği verdiğini ve bundan son derece mutluluk duyduklarını belirterek, “ Honaz Türkiye’de bir model olabilir. Türkiye’de 9000 nüfuslu bir ilçede 2000 nüfuslu bir yüksek okul yalnızca Honaz’da var. Yeni kampüs alanımızda istediğimiz binalar yapılırsa bu sayı 5000’e hatta daha üstüne çıkabilir. Bu hem beldenin kalkınması ve hem de Honaz’ın bir üniversite kenti olması açısından çok önemli bir olay” dedi. Vali Hasan Canpolat, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karadeniz’in yüksekokulun gelişmesi ve büyümesi konusundaki çabası ve heyecanını takdir ettiğini ve Honaz’daki halkla olan bütüncül yapının ülkemizde bir örnek olabileceğini dile getirdi.

‘Honaz’ın vizyonu eğitim üzerine şekillenecek’

Daha sonra Vali Canpolat ve beraberindeki heyet Honaz Belediyesi tarafından restore edilerek Anaokuluna dönüştürülen Honaz Belediyesi Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Anaokulunun açılışı için düzenlenen törende konuşan Vali Canpolat, “Honaz’ın bundan sonraki vizyonu eğitim üzerine şekillenecek. Bu yıl, her beldemize anaokulları yapacağız. Ayrıca Denizli’nin en gelişmiş yüksek okul altyapısını burada oluşturacağız. Valilik olarak buna tam destek vereceğiz. Belediyemiz bu anaokulundan sonra Honaz’a bir de meslek yüksek okulu yapacak. Belediye başkanımızı bu kararından dolayı kutluyorum. Honaz’ın geleceğini eğitim yatırımları şekillendirecek. Honaz Türkiye’nin en gelişmiş üniversite kentlerinden birisi olacak” dedi. Konuşmasının sonunda eğitime verdiği destekten dolayı Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’na, Vali Canpolat tarafından plaket verildi. Anaokulunun açılışını gerçekleştiren Vali Hasan Canpolat, anaokulunda incelemelerde bulundu. Honaz Salça Fabrikası’na geçen heyet fabrikada da incelemelerde bulunarak fabrika hakkında bilgi aldı.

Saklıgöl’e ulaşım sorunu çözülecek

Vali Hasan Canpolat, daha önceki Honaz ziyaretinde de brifingde sunulan sorunların gündeme geldiğini ve o zamandan bu yana bazı sorunların çözümünde gelişmeler olduğunu söyledi. Örneğin yeraltı ve yerüstü sularının etkili kullanılmasının gündeme geldiğini ve bu konuda bazı yerlerde sulama tesislerinin yapıldığını söyledi. Saklıgöl ile ilgili dile getirilen ulaşım sorunun da Honaz Kaymakamlığı’nın projelendirme çalışmasından sonra ortadan kalkacağını belirten Vali Canpolat, Kocabaş Demokrasi Mahallesi’ndeki sorunun da süregelmekte olan bir sorun olduğunu ve bu konuda Kaymakamlığın çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Mera alanında inceleme yapılacak

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun, Honaz’da bulunan mera alanının son dört yıldan önceki zamanlarda bazı vatandaşlar tarafından tecavüze uğradığını ve meranın belli bir bölümünün işgal altında olduğunu dile getirmesi üzerine Vali Canpolat, “ Kaymakamlık durumu yerinde incelesin. Gelecek rapor doğrultusunda gereğini yerine getiririz. Hukuk ne diyorsa o yapılacak” dedi.

‘Mermer lisesine destek veririz’

Honaz Belediye Başkanı Devecioğlu tarafından Anadolu Lisesi talebinde bulunulması üzerine Vali Canpolat, “ Genel bir liseye taraftar değiliz. Anadolu Lisesi olabilir ama bir mesleğe yönelik olmalı. Burada mermere yönelik bir meslek lisesi açılabilir. Bu yönde bir girişiminiz olursa destek veririz. İlçelerimizde var olan yüksekokullarla entegre şekilde meslek liseleri açılmalı. 2000 nüfusa ulaşmış bulunan yüksek okulumuza, daha iyi ve üniversiteye uygun bir bina kazandırılması için önümüzdeki günlerde Honaz’da yatırımı bulunan insanlarla da bir toplantı düzenleyip onların da desteğini alalım” diye konuştu.

‘Honaz için yeni kapılar açılabilir’

Daha sonra Vali Canpolat ve beraberindeki heyet Göz Piknik Alanı’nda incelemelerde bulundu. Önemli bir su potansiyeline sahip su kaynağında sıcak ve soğuk su birbirine çok yakın kaynaktan çıkıyor. Hem sıcak hem de soğuk suyun çıktığı kaynağı inceleyen Vali Canpolat, bölgenin çevre düzeninin düzgün bir proje ile yapılması ve sıcak su kaynağının bulunduğu kaynaktan yapılacak sondaj sonucunda, sıcaklığı 35 derecenin üzerinde bir su çıkması durumunda Honaz için termal turizm de dahil olmak üzere bambaşka kapıların açılacağını ve bu konuda Valilik olarak gereken tüm desteği vereceklerini ifade etti.

‘Cezaevi bölgesinde ölümlü kazalar yaşanıyor’

Kocabaş Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Canpolat ve beraberindeki heyete, Belediye Başkanı İsa Cin tarafından beldenin sorunları hakkında bilgi verildi. Kocabaş’ın, Denizli Cezaevi’nin beldelerine taşınması ile birlikte hareketlilik kazandığını ve hızlı bir nüfus artışı yaşadıklarını belirten Başkan Cin, “Cezaevinin gelmesi ile beldemiz hareketlendi. Ancak Cezaevi bölgesinden karşıdan karşıya geçişlerde birkaç ölümlü trafik kazası yaşadık. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bunun yanında daha önce askeriyenin atış alanı olarak kullandığı ancak şimdi kullanmadığı atış alanı arazisinin de belediyemize kazandırılmasını istiyoruz. Bu konudaki çabalarımız sürüyor. Bir de Dereçiftlik Köyü’nü mücavir alanımız içerisine almak istiyoruz. Bu konuda onlar isteksiz davranıyorlar. Bu konularda yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Mahalledeki eğitim sorununa yurt çözümü önerisi

Belediye ziyaretinde Demokrasi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların çocuklarının eğitim durumları gündeme geldi ve bazı öneriler ortaya atıldı. Kocabaş Demokrasi Mahallesi’ndeki vatandaşlar tarım işçiliği ile uğraştıkları için okul zamanlarında dışarıya çalışmaya gitmelerinden dolayı eğitim çağındaki çocukların eğitimleri aksıyor. Vali Hasan Canpolat, Belediye Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra bütün beldelere bu yıl anaokulu yapmak istediklerini söyledi. Kaklık Belediyesi’nin bu konuda söz verdiğini ve Kocabaş’ta da belediye ve işadamları ile bu sorunun çözülebileceğini ifade eden Vali Canpolat, “Demokrasi Mahallesi’ndeki çocuklarımızı anaokulundan itibaren eğitime almalıyız ve bu çocuklarımıza eğitimi tam verebilmek için yurt yapıp kalmalarını sağlamalıyız. Bu gezimiz oldukça verimli oldu. Honaz’a Yüksek Okul binası Kaklık ve Kocabaş’a anaokulu kazandıracağız. Ayrıca Honaz ve Kaklık’ta birleşmesi gereken köyler var ve bunun takipçisi olacağız” dedi.

Kocabaş ziyaretinin ardından Kızılyer Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Fuat Çakır’dan beldenin ve belediyenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Çakır, Kızılyer’in ekonomik, eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda iyi bir durumda olduğunu belirtti. Vali Hasan Canpolat da kiraz yetiştiriciliğinden önemli bir kazanç sağlayan ve tarımsal potansiyeli iyi durumda olan Kızılyer’deki verimli arazilerin korunarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak Yokuşbaşı köyünü ziyaret eden heyet, köylülerle bir araya gelerek sorunları hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı