REKLAMI GEÇ

Honaz’da eğitimcilerin promosyon tepkisi

Honaz’da eğitimcilerin promosyon tepkisi

Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İş Bankası Denizli Şubesi ile yaptığı promosyon sözleşmesi öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Hukuk Sekreteri Namık Kemal Aydoğan, kent merkezi ve birçok ilçede öğretmenlerin bankalardan aldıkları promosyon tutarının neredeyse 3’te 1’i oranında olan 3 yıllık 380 TL’ye anlaşma yapılmasını eleştirdi. Aydoğan, “Yetkililere bu tutarın yetersiz olduğunu söylememize rağmen sözleşmeye imza attılar. Bu işin asıl sorumlusu masa başında bu sözleşmeye imza atanlardır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2014 Çarşamba, 11:24

Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Bankası Denizli Şubesi arasında Honaz İlçe Milli Eğitim personelinin maaşlarına ilişkin promosyon sözleşmesi yapıldı. Sözleşmeye göre personele 3 yıl boyunca her 6 ayda bir 63.3 TL promosyon bedeli ödenecek. Öğretmenlerin 3 yılda alacakları toplam tutar ise 380 TL.

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Hukuk Sekreteri Namık Kemal Aydoğan, bu rakamın il merkezi ve diğer ilçelerde eğitimcilere ödenen promosyon bedelleri ile kıyaslandığında neredeyse 3’te 1 oranında kaldığını söyledi.
Aydoğan, “Bu sözleşme ne yazık ki eğitimci arkadaşlarımızın hak ettiği promosyon bedelini içermemektedir. Arkadaşlarımıza, 3 yıl için, 6 aylık dönemlerde ödenmek üzere kişi başına 380 TL toplam ücret ödenecektir. Oysa , Denizli merkezde yapılan anlaşma gereği öğretmenler 5 yıl için 150 TL, promosyon alıyor. Çivril’de yapılan anlaşma gereği öğretmenlere 3 yıl için 900 TL promosyon ödeniyor. Tavas’ta ise 3 yıllık promosyon tutarı 650 TL. Bu rakamlara bakıldığında Honaz’da yapılan anlaşmanın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu şekliyle bu sözleşmeyi yetersiz ve eksik buluyoruz. Eğitim İş olarak bu sözleşmeye imza atmadık, iyileştirilmesi ve ödenecek ücretin artırılması için görüş bildirdik. Buna rağmen bu sözleşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanmış ve kabul edilmiştir” dedi.

“BİZ KARŞI ÇIKTIK”
Kendilerinin bu kadar düşük bir promosyon tutarına karşı çıkmasına rağmen, yetkililerin sözleşmeye imza attığını belirten Aydoğan, “Eğitim emekçilerinin emekleri üzerinden birilerinin kazanç sağlaması kabul edilebilir değildir. Eğitim çalışanlarının isteklerini göz önüne almadan yapılan bu sözleşmeyi reddediyoruz. Bu işin asıl sorumlusu masa başında bu sözleşmeye imza atanlardır. Bunun yanında ilçe genelinde, bu sözleşmeyi sendikaların tamamının kabul ettiğine ilişkin yapılan söylentileri de maksatlı buluyor, ayıplıyoruz. Eğitim-İş olarak, eğitim çalışanı arkadaşlarımız için bu noktada yapılabilecek her türlü hukuki desteği de sağlayacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Yorumlar

baklan   -  Bağlantı 29 Mayıs 2014, 10:17

biz baklan olarak 63 lirayı bile alamıyoruz malesef,neymiş tek banka varmış..belkide denizli meb çalışanları olarak promosyon almayan tek ilçe baklandır.asıl yapılması gereken bence il milli eğitim kendi promosyon anlaşmasını yaparken ilçeleri de dahil etmeli..bunu maliye yada sağlık müdürlüğü il merkezi promosyon anlaşmasına ilçe çalışanlarını da kapsayacak şekilde yapıyor… bu işi il milli eğitim çözmeli,ilçe çalışanlarınıda promosyon anlaşması içine katmalıdırda ama malesef işte

hasan   -  Bağlantı 28 Mayıs 2014, 20:53

DENİZLİ MERKEZDE GÖREV YAPAN SAYICA ÖĞRETMENLER KADAR PERSONELİ OLMAYAN KURUMLAR PEŞİN 1200-1500 LİRA ARASINDA NAKİT ALIRKEN BİZ ÖĞRETMENLERE REVA GÖRÜLENE BİR BAKAR MISINIZ?
AYRICA BU SENDİKALAR NE İŞE YARIYOR ÇOK MERAK EDİYORUM.
HONAZIN BAŞINA GELENLER 3 YIL ÖNCE MERKEZİN BAŞINA GELDİ SESLERİ ÇIKMADI.MAHKEMEYE BİLE GİTMEDİLER.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı