REKLAMI GEÇ

Honaz’dan PAÜ’ye cazip teklif

Honaz’dan PAÜ’ye cazip teklif

Merkez kampüsünde yeni bir yapılanmanın mümkün olmadığı Pamukkale Üniversitesi’ne Honaz Belediyesi’nden cazip teklif. Doğu kampüsü için planlamaların yapıldığı aşamada Honaz Belediyesi 1000 dönümlük arazi tahsisine hazır olduğunu bildirdi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bu araziyi değerlendirebileceklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2016 Salı, 11:45

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları ve daire başkanlarının katılımıyla gerçekleşen ilçe gezileri sürüyor. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ ve beraberindekiler, bu kez ilçede öğrenci sayısı en çok olan Honaz’ı ziyaret etti.

denizli-pauye-honaz-dan-cazip-teklif-2

DEVECİOĞLU TAHSİS İÇİN DÜŞÜNÜLEN ARAZİYİ ANLATTI
PAÜ heyeti ilk olarak Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ziyaret etti. Üniversiteye tahsis edilecek arazi ile ilgili bir sunum yapan Başkan Devecioğlu, “Bin dönümlük arazi mevcut Honaz kampüsüne yaklaşık 300 metre uzaklıkta yer alıyor. Bu arazinin tüm alt yapı çalışmaları yapıldı. Üniversitemiz araziyi istediği anda tahsis işlemlerine başlayabiliriz. Ayrıca 80 dönümlük bir araziyi üniversitemize vermiştik. Üniversitemizin her zaman emrindeyiz. Belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

“BU ALANI DEĞERLENDİREBİLİRİZ”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Her hafta Pazartesi günleri ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu hafta da öğrenci sayısı bakımından en kalabalık olan Honaz’dayız. Merkez kampüste herhangi bir yapılanma şu anda mümkün görünmüyor. Artık yeni alanlara ihtiyaç var. Burada da hazır böyle bir arazi varken bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Üniversitemizin doğu kampüsünü bize tahsis edilecek olan bin dönümlük arazi üzerine kurabiliriz. Honaz Belediyesi bu alanın tüm altyapı çalışmalarını yapmış. En kısa zamanda kararımızı verip, yeni bir kampüs kurmaya başlayabiliriz. Ayrıca daha önceden üniversitemize 80 dönümlük bir arazinin tahsisi yapılmış. Üniversite üst yönetimiyle bu alanı nasıl değerlendirebileceğimizi kararlaştıracağız ” dedi.

denizli-dso-inovasyon-h

ARAZİDE İNCELEME YAPILDI
Belediyedeki ziyaretin ardından PAÜ heyeti bin dönümlük arazide incelemelerde bulundu. Belediye başkanı Turgut Devecioğlu, Rektör Bağ ve beraberindeki heyete alan ile ilgili bilgiler verdi.

Honaz Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret eden PAÜ heyeti, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Çamurdan, okulun mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektör Bağ, tek tek tanışarak kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Kampüste öğrencilerle sohbet eden Rektör Bağ, öğrencilerin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı