REKLAMI GEÇ

Hürriyet’in 82 yıllık ismi değişiyor

Hürriyet’in 82 yıllık ismi değişiyor

Denizli’nin en eski okullarından olan Hürriyet Ortaokulu’nun ismi 2 milyon lira karşılığında değişiyor. 1933 yılında eğitim öğretime başlayan Hürriyet Ortaokulu’nun ismi, imzalanan protokolle Münevver- Nafiz Dirlik Ortaokulu olacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 12:06

Pamukkale’nin İstiklal Caddesi’nde 1933 yılından bu yana eğitim-öğretim veren Hürriyet Ortaokulu’nun ismi değişiyor. İsim değişikliği protokolü için valilikte düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile Nezihe Baltalı katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, imza törenindeki konuşmasında, “Hayırseverimiz 2 milyon lira bağışladı. Biz de Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkını kendilerine veriyoruz. Hayırseverin bağışladığı 2 milyon lira ile bir okul yapacağız. O okulun yapımını ve tüm hizmeti kendileri karşılayacak” dedi.

Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, vefat eden kayınpederi ve kayınvalidesinin ismini bir eğitim kurumuna vererek yaşatmak istediklerini, kendilerine bu fırsatı veren Vali Kocapete ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Anne ve babasının eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Nezihe Baltalı da, “ Anne ve babam, bizlerni en iyi şekilde eğitim alması için çabaladı. Çok büyük destekleri oldu. Eğitim konusunda böyle bir hizmet şansı aldığımız için büyük gurur duyuyorum. Bu eğitim kurumlarında inşallah Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş ve vatana hayırlı gençler yetişir” diye konuştu.

Yorumlar

hurrıyetçiler   -  Bağlantı 8 Şubat 2015, 18:11

Neden ismini değiştiriyosun kardeşim yazık değilmi.82 yıllık birde az mı.Git sıfıra okul yaptır oraya ismini koy.Veliler imza toplayalım bu iş böyle olmuyacak.Bu haksızlık.Yazık be yazık hürriyet istiklal isimlerini sadece sözlükte bulcaz artık!

Ela   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 23:43

Yazıklar olsun…
Parayla kaç yıllık okulun ismini mi satın aldınız? Yakınlarınızın isimleri bu şekilde mi yaşasın istediniz…
Bu mu hayırseverlik? Parayla gösteriş yapmak mı?

Sizin adınıza UTANIYORUM.

Nihat   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 08:51

İlla böyle bir hayır yapacaktınız keşke yeni bir okul yaptırıp adını kendiniz verseydiniz. Maalesef hayır işleri bile şova benim param var ben zenginim gösterişine neden olabiliyor. Yazık ya…

Nihat   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 08:49

Sağ elinin verdiğinden sol elinin haberi olmayacak der dinimiz. Eeee ? 2 milyon ver. Bir güzel vergiden de düş. Devlete zaten vereceğin parayı götür bağış diye 82 yıllık Denizli ‘nin en bilinen en eski okullarından birinin adını al.

Turan turan   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 01:38

Denizli’nin adı nekadar bilen var mı?

Şerife Saral   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 21:52

böyle hayırsever bir aileye hiç yakıştıramadım okulun adının değiştirilmesini istemesini.tabiki en doğal hakkınız istediğiniz adı koyabilirsiniz.o kadar çok okula ihtiyaç duyan mahallelerimiz var iken niye hürriyet okulunun adını değiştiriyorsunuz.

eren20   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 21:16

Bazı değerlerin üç kuruş paraya satılmaması lazım.özellikle başarısı ile Denizli Milli Eğitiminde yer edinmiş bir okul tarihe gömülmüştür.

ahmet turhal   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 19:46

HÜRRİYET isminden rahatsız oldular galiba ! başka isim verilecek yer mi kalmadı !

demir   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 18:54

Zaten yaptıkları yardımı vergiden düşüyorlar ceplerinden kuruş para çıkmıyor. Garip garip okul isimleriyle doldu ortalık.Üç kuruş yardım yap adını kocaman harflerle yazdır. Kimsin sen vasfın nedir, kodaman olmanın dışında!!!

demir   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 18:52

Adı Atatürk olan okullara kuruş yardım yapmıyorlar. Hayırsever kisvesi adı altında reklamlarını yapamayacakları için…

M.kemal   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 15:19

hiç yakışık alıyormu gitsen başka yere yeni okul yaptırsan olmazmı bu 82 yıllık isim neden degişiyor HÜRRİYET isminın nesi var o kadar okul ihticacı yer varken şimdi gelsede biri bunların aldıgı ismi tekrar satın alsa nasıl olur neden orası özligi Ne

ibrahim   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 12:11

vallahi bravo.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı