REKLAMI GEÇ

İbrahim Cinkaya SBL öğrencileri Almanya’da

İbrahim Cinkaya SBL öğrencileri Almanya’da

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekip, proje çalışmaları çerçevesinde Almanya’ya 10 günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 14:21

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nden 1 idareci, 3 öğretmen ve 22 öğrenciden oluşan ekip, kardeş okul Pestalozzi Gymnasium’un daveti üzeri Almanya’nın Biberach şehrine gitti. Öğrenci ve öğretmenler, Alman ailelerin yanında misafir edilerek birbirlerini tanıma ve yabancı dillerini geliştirme imkanı buldu.

Almanya’yı tanımak, gelenk ve göreneklerini, okul sistemini öğrenmek ve yerinde görmek için giden öğrenciler, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve Eğitim Ataşesi Vekili Doç. Dr. Mehmet Canbulat’a da nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Öğrenciler, konsoloslukta Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı etkinliğini de gerçekleştirdi.

Okul müdürü Hayrullah Akgün, Almanya ziyaretiyle ilgili olarak, “Günümüzde yabancı dil bilme ve yurt dışı tecrübesi çok önemli. Bu nedenle bütün öğrencilerimizi yurt dışına götürmek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Kardeş okul projesiyle 22 öğrencimizi Almanya’ya gönderdik. Hem eğitim sistemini tanıma fırsatı buldu hem de Başkonsolosluğumuzu ziyaret ederek diplomasinin kurallarını öğrendiler. Projemiz 3 yıl önce başlamış olup, her yıl karşılıklı ziyaretler yapılmaktadır” dedi.

Münih, Biberach, Ulm, Stuttgart ve Kontranz gibi kentleri gezme imkanı bulan öğrenciler de bu gezide çok önemli deneyimler edindiklerini, projenin uzun yıllar devam etmesini istediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı