REKLAMI GEÇ

İl protokolünün öğretmenler günü açıklamaları

İl protokolünün öğretmenler günü açıklamaları

Denizli Valisi Hasan Karahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 1928’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 90’ıncı, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 37’nci yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2018 Cumartesi, 09:58

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise açıklamasında öğretmenliğin insanlığın var oluşundan bu yana en değerli ve saygın bir meslek olduğunu vurgulayarak “Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller, ülkemizi daha da ileriye götürecek yegane umutlarımızdır” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle il protokolünün yayımladığı kutlama mesajları şöyle:

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
“Günümüz dünyasında olduğu gibi ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakarlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler. Başöğretmen Atatürk, Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve Hz. Ali, Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiştir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır olan öğretmenlik mesleğini icra eden bütün öğretmenlerimize çocuklarımızın ve gençlerimizin modern, demokratik hukuk kurallarına, milli değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyoruz.”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
“Türkiye asırlar boyu istikbale yürümek için mazinin o aydınlık heyecanını kavramanın peşinde olmuştur. Millet olarak yitmediysek, yok olmadıysak, durmayıp duraksamadıysak, heyecanımızı her daim koruduysak bunu şüphesiz milli ve manevi değerlerimizi yaşatan akımları bize aşılayan muallimlerimiz sayesinde olmuştur. Öğretmenlerimizin emeği ve özverisi herhangi bir bedelle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Onlar için ne yapsak haktır ve az kalacaktır. Gönülleri imar eden, geleceğe yön veren, toplumun tüm kesimlerine ilke ve hedef çizen öğretmenlerimizin bu aziz milletimize aşıladığı ruhun vazgeçilmez gücümüz olduğu aşikârdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta üzerimizde hakkı ve emeği olan Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyor, ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş ve emeklilik günlerini geçirenlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ahirete irtihal eden Öğretmenlerimizi de rahmetle ve hayırla yâd ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi, evlatlarımızı kısacası yarınlarımızı siz kıymetli öğretmenlerimize emanet ediyorum.”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ
GÜLİZAR BİÇER KARACA
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece vatanını düşman elinden kurtaran bir lider değil aynı zamanda milletine yol gösteren bir ‘Başöğretmen’dir. Aradan geçen 80 yıla rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğinde, tüm öğretmenlerimizle Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin gençlerini öğretmenlere emanet etmiştir. Atatürk’ün ‘Başöğretmen’liği kabul ettiği günü öğretmenlerimize ithaf etmesi öğretmenlerimizin ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Öğretmenler geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. ‘Fikri hür,vicdani hür, irfanı hür gençler’i yetiştirecek olan öğretmenlerdir. Bu kutsal görevin icracısı öğretmenlerimiz, toplumda en büyük saygıyı hakkeder.
Atatürk der ki; ‘Öğretmenler!… Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.’ Cumhuriyetin muhafızlarını yetiştirmekten vazgeçmeyen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ TEOMAN SANCAR
“Gelecek aydınlık günleri inşa edecek yeni nesilleri emanet ettiğimiz, her koşulda görevlerini yerine getirmek üzere yılmadan çaba sarf eden öğretmenlerimiz kuşkusuz en değerli varlıklarımızdır. Bir öğretmen çocuğu olarak babamın mesleğine olan sevgisi, saygısı, bağlığı hayata bakış açımı değiştirmiştir. Babamın ülkemizin geleceği için yetiştirdiği öğrencilerin her birine büyük önem verdiğini, kendi çocuklarından bile ayırt etmediğini gözlemlediğimde öğretmenlik mesleğine hayatım boyunca gıptayla baktım.
‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin düsturu, okumanın, okutmanın ve insanı insan yapan yüce değerlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu yeterince açıklamaktadır. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir.
Bu müstesna günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleşebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğine işaret eden Başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OZMAN ZOLAN
“Vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek için bir ömür çalışan öğretmenlerimiz, aldıkları bu büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Bizlere düşen en önemli görev ise öğretmenlerimize gereken saygı ve değeri vermektir. Öğretmenlik insanlığın var oluşundan bu yana tüm toplumlarda en değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ise ülkemizi daha da ileriye götürecek yegane umutlarımızdır. Görevlerin en kutsalını yerine getiren, Denizlimizin ve güzel ülkemizin tüm kurumlarında mesleklerini ifa eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesilelerle başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şahadet şerbeti içmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ
“Eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi her daim ifade eden Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’den sonra memleketin selameti ve istikbali için bu alanda köklü inkılap ve yeniliklere imza atmıştır. Bu inkılâplardan biri olan Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği başlatan Atatürk, bu alanda yürütülen gayret ve çabalara “Başöğretmen” sıfatıyla katkı sağlamıştır. İşte bu nedenledir ki Millet Mektepleri’nin açıldığı tarih ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, ülkemizde 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih; milletin geleceği olan yeni nesilleri eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarihtir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur. Bu vesileyle, başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”

DENİZLİ BARO BAŞKANI AV. MÜJDAT İLHAN
“Ülkelerin iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip olmaları eğitime verdikleri öneme bağlıdır. Milletlerin varlığını sürdürmesi, kalkınması için eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmektir. Çünkü büyük bir özveriyle, sabırla, titizlikle çalışan öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimizin teminatı, kültürümüzü yarınlarımız olan gençlere aktaran kişilerdir. 24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanın verildiği tarihtir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek ulusların medeniyet yolundaki en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret belirtmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Zaferi’ nin yetenekli komutanı olduğu kadar aynı zamanda iyi bir önder, bir devrimci, bir öğretmendir.
Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığını sürdüren, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.”

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI TURHAN VELİ AKYOL
“Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillendirilmesinde en büyük görev öğretmenlerimizindir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI EKREM BAŞER
“Öğretmenlerimiz insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Milletimizin her ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, âlime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANIUĞUR GÖKBEL
“Eğitim olmadan bilinç olmaz. Vatanseverlik, dayanışma ruhu, millet olma bilinci ancak eğitimle insanlara aşılanabilir. Gelecek, nesillerimizin gönüllerine atılan temeller üzerinde yükselecektir. Geleceğimizin mimarları da şüphesiz öğretmenlerimizdir. İlim öğretmenin, insan yetiştirmenin ne kadar yüce bir görev olduğunu Hazret Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözünden anlamak mümkün. Çünkü öğretmenlik, çileli, sabır isteyen bir meslektir. Fedakârlık olmadan sadece ücret karşılığı yapılabilecek bir iş değildir. O nedenle öğretmenlerimiz, emeği ödenmeyecek, ne kadar teşekkür etsek hakları ödenmeyecek değerlerimizdir. En değerleri varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz kutsal mesleğin fertleridir. Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş tüm eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

MHP İL BAŞKANI CAFER BİRTÜRK
“Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi, aynı zamanda ülkemizin aydınlık geleceğinin anahtarıdır. Böylesine önemli bir sorumluluğu ülkemizin dört bir yanında her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca görev yapan, yaydıkları bilim ışığıyla sadece öğrencilerini değil, toplumun geleceğini de aydınlatan saygıdeğer öğretmenlerimiz, yılın bir günü değil tüm yaşamları boyunca en içten saygıyı, minneti ve teşekkürü hak etmektedir. Yaydıkları bilim ışığıyla öğretmenlerimiz; hür, onurlu, saygın ve gelişmiş bir toplum olma merdiveninin en önemli basamağıdır. Çocuklarımız ve gençlerimizin, ‘özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler’ olarak yetişmelerine öncülük eden Başta Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

MHP DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
GRUP BAŞKAN VEKİLİ AV. YUSUF GARİP
“Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Öğretmenler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini kaydederek, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip, görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Her sınıfta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur. Bizler de ve kişiliğimizde izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz hayat boyu devam eder. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir. Hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyor, sevgi ve selâmlarımı iletiyorum.”

CHP MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI
ŞENİZ SÜZEK DOĞAN
Eğitim ve öğretimin değeri, şüphesiz ki tartışılmaz. Çağdaş ulus ünvanını kazanmak gayesinde olan bütün milletler doğru eğitim ve öğretim politikaları uygulamak zorundadır. Bu konuda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler, bizler için son derece kıymetlidir. Nasıl ki toprağa doğru tohumu eker, gerekli bakımı yaparsanız güzel, kaliteli ürün elde edersiniz, eğitim ile de toplumun geleceğini daha sağlıklı, daha ferah ve daha aydınlık hale getirirsiniz. Bugünlerde aydınlık Türkiye için en çok ihtiyacımız olan şey nitelikli, eşitlikçi eğitimdir. Kuruluş ve kurtuluşumuzun öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca büyük önem verdiği öğretmenler geleceğimizi şekillendirecektir. Başöğrtemenimizin de söylediği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” bu vesile ile, aydınlık yarınlar yaratmak için gecesini gündüzüne katıp, yeri geldiğinde mesleğinden ziyade ebeveynlik yaparak emek veren bütün öğretmenlere teşekkürü borç bilirim. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, verdikleri onurlu mücadele sırasında hayatını kaybeden şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“Öğretmenlerimiz, sosyal yaşama adım attığımız ilk günlerimizin yön vereni. ‘Hayat’ dediğimiz uzun koşudaki ilk idollerimizden biri ve rehberimiz… Bugün geldiğimiz noktada en çok katkısı olan birkaç önemli isimden biri olmanın ötesinde çocukluktan yetişkinliğe uzanan hayat hikayelerimizin kahramanı. Onların temel öğretileriyle çıktığımız bu uzun yolda bize gereken donanım, bilgi ve birikimin de kaynağı. Milletimizin sağlam, sağlıklı ve yetkin bireylerden oluşmasındaki çabalarından dolayı, onlara minnettarız… Üzerimizdeki haklarını ödemek, devletimiz ve insanlık için faydalı birer insan olmanın haricinde mümkün değil. Onlar için ne yapsak, her birine ne kadar teşekkür etsek az kalır. İlk öğrenimin temel taşı ailemizin büyüklerinden biri gibi, kişilik ve karakterimiz ile hayatımızın şekillenmesinde sorumluluk alan, bizi biz yapan değerlerin yerleşmesinde büyük emeği bulunan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefi uğruna kendi çocukları gibi bildiği öğrencileri için gecesini gündüzüne katan eğitim camiamızın her bir neferine, milletimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Şükran duygularıyla yad ettiğimiz bu dünyadan gelip geçmiş eğitimcilerimizin de ruhları şad olsun.”

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
“Öğretmenlerimiz, meslek sevgileriyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan kahramanlarımızdır. Öğretmenler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirirken ülkemizin de geleceğine yön vermektedir. Kısacası bir millete şekil veren öğretmenlerimizdir. Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu’nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetişkin birer insan oluncaya kadar emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, onları yetiştirerek kutsal bir mesleği icra etmektedir. Bilgi, birikim ve donanımları ile toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızı aydınlatmakta, onların, vatanımız, milletimiz ve insanlık için faydalı birer birey olması için yoğun çaba sarf etmektedirler. Mesleklerini icra ederken bir çok fedakarlıkta bulunan öğretmenlerimizi daima başımızın üstünde tutacak, onlara verdiğimiz değeri sürekli koruyacağız. Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında üstün başarılar diliyorum.”

TÜRK EĞİTİM SEN DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI EMRE ERDOĞAN
“Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Evlatlarımızın, öğretmenlerimizin gayretleriyle, karanlıkları aydınlık bir geleceğe çıkaracağına ve milletimizi hak ettiği seviyelere getireceğine olan inancımız tamdır. Bu yolda Türk Eğitim Sen olarak öğretmenlerimizin önünü açacak ve sorunlarını giderecek uygulamalar için her türlü mücadeleyi vereceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öğrenmek farz ise öğretmek de bizlere peygamberlerin emaneti, en kutsal vazifelerden bir tanesidir. Bu vesile ile ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç dimağların ülkesine bağlı, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi uğrunda, bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yolundan şaşmadan, tarihi ve mukaddes görevler ifa eden, geleceğimizi şekillendiren gelmiş geçmiş tüm eğitim neferlerinin öğretmenler gününü kutluyorum.”

EĞİTİMİŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI NAMIK KEMAL AYDOĞAN
“Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır. Bu vesileyle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı