REKLAMI GEÇ

İLK TERCİHE NOTEBOOK HEDİYE

İLK TERCİHE NOTEBOOK HEDİYE

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bu yıl 1. Sırada tercih eden 75 öğrenciye, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından notebook hediye edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2014 Çarşamba, 14:02

Pamukkale Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, bu yıl kayıt olan 123 öğrenciden 75’inin fakülteyi 1. sırada tercih ettiğini belirterek, bu tablonun kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Yaklaşık 8 aydır dernek başkanlığını yürüttüğünü belirten Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, iki yıldır faaliyette olan fakültenin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Aygören, Rektör Bağcı’nın Denizli halkıyla iç içe olduğunu ve İlahiyat Fakültesi’nin Denizli’ye kazandırılmasında olağanüstü gayretlerinin olduğunu söyledi.

Denizli Eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ise, 1995 yılında Denizli’ye İlahiyat Fakültesi’nin kurulması için dernek kurduklarını, ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Rektör Bağcı’nın göreve gelmesiyle sürecin hızlandığını belirten Erdoğan, tercih edilirlilik konusunda da önemli bir başarıyı yakalayan İlahiyat Fakültesi kuruluşundan dolayı Rektör Bağcı’ya teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektörlük görevine geldiğinde ilk kararları arasında İlahiyat Fakültesi’nin kurulması olduğunu belirterek, “İki yıllık bir fakülte olmasına rağmen bu yıl 75 öğrenci 1. sırada fakültemizi tercih etti. Bu da kuruluş aşamasından bugünlere, doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir. Bu alanda bilim insanlarının yetişerek, bilimsel çıktıların Dünyaya ve ülkeye yararlı olacağını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi’ni 1. sırada tercih eden 75 öğrenciye notebook hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı