REKLAMI GEÇ

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA GÜVENLİK NASIL SAĞLANACAK?

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA GÜVENLİK NASIL SAĞLANACAK?

İlköğretim okullarında güvenliğin sağlanması için İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, merkezdeki ilköğretim okullarının müdürleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, okulların dış güvenliği ve çevre emniyetinin yanı sıra sosyal etkinliklerde alınacak güvenlik önlemleri de ele alındı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2010 Cuma, 15:53

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, merkezdeki ilköğretim okullarının müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda, ilköğretim okullarında güvenliğin nasıl sağlanacağı ele alındı.

Buna göre;
“Okulların dış güvenliği ve çevre emniyeti için:
-Okula giriş ve çıkış yerleri sınırlandırılmalı, bahçe kapısı ve bina kapılarında girişin kontrolünü sağlayacak nöbetçi personel bulundurulmalıdır.
-İş ve ziyaret amacıyla gelen misafirler takip edilmeli ve ziyaretçi kayıt defterine kayıtları yapılarak, ziyaretçiler için oluşturulan ziyaretçi odasında, okul idaresinin kontrolünde görüştürülmesi sağlanmalıdır.
-Okullarımızın gece güvenliği gece bekçileri ile sağlanmalı, gece bekçiliği görevi yürütülmeyen okul ve kurumlarımızın güvenliğinin sağlanması hususunda emniyet ve jandarma birimlerine altı ayda bir gece bekçisi olmadığının ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için resmi yazı ile bildirim yapılmalıdır.
-Okulun bulunduğu sorumluluk bölgesindeki emniyet ve jandarma birimleriyle mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde okul ve çevrenin fiziki güvenliği ile öğrencilerimizin giriş-çıkış saatlerinde güvenliklerinin sağlanması amacıyla; İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin arttırılmasına İlişkin İşbirliği projesi” kapsamında gerekli işbirliği en üst düzeyde yapılmalı ve sürekli iletişim sağlanmalıdır.
-Nöbetçi öğretmen, müdür yardımcısı ve öğrenciler, okullardaki nöbet görevlerini nöbet hizmetleri talimatına, ilköğretim kurumları yönetmeliği ve ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen esaslara göre yerine getirmelidirler.” denildi.

“Servis araçları denetlensin”
Öğrencileri okullara taşıyan servis araçlarında güvenliğin sağlanması için ise Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen hususlara dikkat edilmesi ve uyulması istendi. Servis araçlarının, belirtilen güzergahların dışına çıkmasına ve öğrenci dışında yolcu almasına izin verilmemesi gerektiği belirtildi. Veliler tarafından tutulan servis araçları da dahil olmak üzere, tüm servis araçlarının periyodik kontrollerinin yapılması istendi.

Sınav stresine dikkat!
Rehberlik çalışmaları çerçevesinde ise okulların rehberlik servislerinin, rehber öğretmen ve öğrencilerinin rahatlıkla iletişim kurabileceği şekilde düzenlenmesi istendi. Okul sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından öğrenci davranışlarının sürekli gözlenmesi ve belirgin davranış değişikliği içinde bulunan öğrencilere gerekli rehberlik çalışmaları yapılarak tedbirler alınması gerektiği belirtildi. Sınav stresi ve sınav kaygıları konularında öğrencilerin eğitilmesi istendi.

“Kılık kıyafet yönetmeliğine uyun”
Toplantıda, “Öğretmen ve öğrenci kıyafetlerinde “MEB ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevliler ile Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik” ve “ Kamu Kurum ve Kuruşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine dair yönetmelik” ile ilgi (b) genelgede belirtilen esaslara uyulmalı, bu konuda öğretmen ve öğrencilere okul idarecileri tarafından rehberlik edilmelidir” denildi. Ayrıca kültürel çalışmalar çerçevesinde bütünlük sağlanması için yapılacak işlemler ele alındı.

“Faaliyetler okul içinde yapılsın”
“Okulların yıl sonu faaliyetlerinin (okuma bayramı-mezuniyet töreni vs.) velilere ekonomik yük getirmeyecek şekilde öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerin katılımının sağlanacağı başka mekanlar yerine, eğitim kurumlarında daha anlamlı coşkulu ve şölen havasında yapılmalı, giderlerin katılımcılar veya sponsorlar tarafından karşılanmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca okul sınırları dışında yapmak için müdürlüğümüze müracaat edenlere izin verilmeyeceği de bilinmelidir” denildi.

Yılsonu faaliyetlerinde yığılma
Toplantıda, “Yılsonunda okul faaliyeti olarak düzenlenen etkinliklerde (tiyatro gösterisi, pilav günü, keşkek günü gibi) yılsonunda Mayıs ve Haziran aylarında belli günlerde yığılmalar olmakta, yoğunluktan müdürlüğümüzce okulların faaliyetlerine katılamama söz konusudur. Bu sebeple yılsonunda yapılacak sosyal faaliyetler için müdürlüğümüz Kültür Şubesi ile karşılıklı mutabık kalınarak planlanmalıdır” diyerek okul idarecileri uyarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı