REKLAMI GEÇ

İmam hatip okullarının 66. yılı kutlanıyor

İmam hatip okullarının 66. yılı kutlanıyor

İmam Hatip Okullarının 66. kuruluş yıldönümü Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programla kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2017 Cumartesi, 12:01

Törene Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Güngör, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ali Rıza Bayat Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, imam hatibin bir sevda ve gönül işi olduğun belirterek, “Denizli’de 51 imam hatip okulunda 12 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak imam hatip liselerinin kuruluşunu sadece bir günle sınırlamıyoruz. Burada önemli olan birlik beraberlik ruhudur. Bu inanç ve itikat her şeyin üstündedir. İmam hatip sevdalıları ve gönüllüleri büyük bir aile oluşturdu. 1921 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı ‘çocuklarımızı milli ve dini anlamda iyi nesiller olarak yetiştirmek istiyoruz’ dedi ve imam hatip lise müfredatını tüm okul müfredatlarına yaymak istedi. Ama zaman içerisinde bunda başarılı olunmadı. Bugün imam hatip okullarımızda büyük yol kat ettik. Nicelik anlamda çok iyi durumdayız. Bu güçlü yönümüzü nitelikle de taçlandırıyoruz. Gençlerimizi vatan ve bayrak sevgisi ile yetiştirme gayretindeyiz. Günümüzde eğitim öğretim kolay değil ve meşakkatlerle dolu. Biz dik durup gençlerimizin geleceğine ışık tutarak önlerini açabilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Kapkaranlık medeniyetlerin ortasında değerlerimiz ile pırıl pırıl parlayan bir millettik. Tüm gücümüzle o parlayan günlerimiz için çalışıyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Saliha Nur Keleş “İmam Hatip Gencisin” şiirini, M.Emin Korkmaz “İmam Hatipli Olmak “ adlı yazıyı, Muammet Fatih Korkmaz “Zulmü Alkışlayamam” şiirini ve Tevfik Furkan Akbuğa “Biz İmam Hatipliyiz” adlı yazıyı okudu.

Program Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı