REKLAMI GEÇ

İzinsiz eğitim kurumları takip altında

İzinsiz eğitim kurumları takip altında

Dershanelerin okul ve etüd merkezlerine dönüşmesi, özel eğitimin teşvik edilmesi süreciyle birlikte, merdiven altı eğitim kurumları tartışmaya açıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilgili kurumlardan gerekli izinleri almadan faaliyet yürüttüğü tespit edilen tüm eğitim kurumların valilik tarafından kapatılacağını belirterek, velilerin de mağdur olmamaları için bu tür yerlere çocuklarını göndermemelerini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2016 Cuma, 12:36

Dershanelerin büyük çoğunluğunun kapatılmasıyla sonuçlanan dönüşüm süreci, merdiven altı eğitim kurumlarını gündeme getirdi. Özel eğitim kurumları ile ilgili kanuni düzenlemeleri hatırlatan ve bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hem izinsiz faaliyet yürüten kurumları uyardı, hem de velileri uyardı.

EĞİTİM FAALİYETLERİ KANUNLARLA DÜZENLENMİŞTİR
Özel öğretim kurumları tarafından verilebilecek eğitim faaliyetleri ve kurum türlerinin kanunlar ve yönetmeliklerle belirlendiğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Gerçek ve tüzel kişiler tarafından kanun kapsamında belirtilen faaliyetleri, yetkili makamlardan kurum açma izni alınmadan yapılamaz. Her ne ad altında olursa olsun, eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetler Bakanlığın izin ve denetimine tabidir. Bu faaliyetleri yürütenlerin, özel öğretim kurumları için bu kanunda öngörülen kurallara uymakla yükümlü olduğu hüküm altına alınmıştır” dedi.

VALİLİKLERCE KAPATILACAK
Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğin 5 inci maddesini hatırlatan Oğuz, “Gerçek ve tüzel kişiler tarafından Kanun kapsamında belirtilen faaliyetlerin Kanuna göre yetkili makamlardan kurum açma izni alınmadan veya her ne ad altında olursa olsun eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin izinsiz yapıldığının tespiti hâlinde söz konusu yerler valilikçe kapatılır” dedi.

ÖĞRENCİ VELİLERİNİ UYARDI
Denizli’de izinsiz eğitim veren yerler olduğu duyumlarının alındığını belirten Oğuz, “Bu duyumlar çerçevesinde ilçelerimizde oluşturulan denetim komisyonları tarafından bu yerler hakkında inceleme ve kapatma işlemleri yapılmaktadır. Bu konuda tüm öğrenci velilerimizin mağdur olmamaları adına izinsiz eğitim faaliyeti yapan yerlere öğrencilerini göndermemeleri, müdürlüğümüze bağlı özel kurslara veya resmi-özel okulların kurslarına gönderilmesi gerekmektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların listesi http://ookgm.meb.gov.tr adresinde yayınlandığını dile getiren Oğuz, “Bu kurslara gönderilmesi ve her türlü izinsiz faaliyet yapılan yerlerin Müdürlüğümüze bildirilmesi halinde denetim komisyonumuzca gerekli inceleme ve kapatma işlemi uygulanacaktır” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 19 Şubat 2016, 16:17

eğitim basiretsizlerin elinde. yahu madem izinsiz kapatsana. mahalle araları dersevi, etüt merkezi vs. aldatmacalarla dolu. ne işe yaradığı belli olmayan abaküs hikayesi bodrum katlarda velilerin umutlarını sömürüyor. milli eğitim uyuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı