REKLAMI GEÇ

KAMPÜSE BAHAR GELDİ

KAMPÜSE BAHAR GELDİ

Pamukkale Üniversitesi’nde bahar etkinlikleri başladı. Öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen etkinlikler, Mayıs ayı boyunca kampüsü şenlendirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2015 Pazartesi, 14:49

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Pamukkale Üniversitesi Kampüsüde renklendi. Mayıs ayının ilk gününden itibaren öğrenci toplulukları birçok alanda birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Ay boyunca sürecek olan bahar etkinliklerinde tiyatro ve dans festivali, konserler, şiir dinletileri, sergiler, spor şenlikleri, turnuvalar ve halk oyunları olacak.

denizli-pau-bahar-senlikleri-ic-1
PAÜ POLİFONİK KOROSU VE GENÇLİK ODA ORKESTRASI’NDAN
BAHAR KONSERİ
Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın lisans öğrencilerinden oluşan PAÜ Polifonik Korosu ve Gençlik Oda Orkestrası, 6 Mayıs 2015 akşamı Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde bir konser gerçekleştirdi. Koro Şefi Öğr. Gör. Dr. Aykut Önder Sarıçiftçi ve Orkestra Şefi Okt. Çağatay Şişman’ın hazırladığı konser programında, yerli ve yabancı bestecilerin pek çok eserine yer verildi.
İki kısımdan oluşan konserin birinci bölümünde N. Kodallı, A. Atalay, Y. Elmas ve Y. Tura gibi bestecilerin eserlerine yer veren Sarıçiftçi, kendi düzenlemelerini de izleyicinin beğenisine sundu.
İkinci bölümde Şef Okt. Çağatay Şişman yönetimindeki orkestra, A. Vivaldi, J. Haydn, M. Oginski, ve H. Purcell gibi bestecilere yer verirken, aynı zamanda Lord Of The Rings, Game Of Thrones ve Skyfall gibi dünyaca tanınan film ve dizi müziklerini de seslendirerek izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Konser, orkestra ve koronun birleşmesiyle ve solistliğini Öğr. Gör. Dr. Aykut Önder Sarıçiftçi’nin yaptığı “Sordum Sarı Çiçeğe” adlı eser ile son buldu. İzleyicilerin büyük alkışları ile sahneye dönen orkestra ve koro, aynı eseri bir kez daha seslendirerek bis yaptı. Şeflere çiçeklerini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut takdim etti.

denizli-pau-bahar-senlikleri-ic
TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen “7. Tiyatro Festivali”nde 9 üniversite sahne alacak. 6-10 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan festivalin ilk gününde, PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları 2 perdelik bir müzikal sergiledi. PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisine, akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Festivale Mehmet Akif Ersoy, Marmara, Dokuz Eylül, Galatasaray, Van Yüzüncü Yıl, İstanbul Bilgi, Osmangazi ve Yaşar Üniversiteleri ile Pamukkale Üniversitesi’nden Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekipleri katıldı. Hafta boyu sürecek festivale katılım ücretsiz.

REKREASYON ŞENLİĞİNDE YARIŞTILAR
Bahar etkinlikleri kapsamında sportif aktivitelerde yer aldı. Rekreasyon Topluluğu tarafından düzenlenen “Rekreasyon Şenliği”, Gölbahçe Şenlik Alanında yapıldı. Öğrenciler gönüllerince eğlenerek, çeşitli sportif etkinliklerde yarıştılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı