REKLAMI GEÇ

KAMPÜSTE SANAT VAR

KAMPÜSTE SANAT VAR

Denizli’de 1.Uluslararası Sanat Kolonisi ile birlikte Pamukkale Üniversitesi’nin her köşesinde sanat etkinlikleri kendini gösteriyor. Yerli ve yabancı sanatçıların workshop çalışmaları büyük ilgi görüyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2010 Cuma, 18:03

Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sanat Kolonisi tüm hızıyla devam ediyor. Yerli ve yabancı 25 sanatçı, kampüste workshoplar düzenleyerek, uygulamalı olarak çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunuyorlar.

İlk gün yapılan workshoplarda ünlü kolenaj sanatçısı Nur Gökbulut, kampüs içinde topladığı parçalardan kolaj çalışması yaptı. Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen workshopu akademisyen ve öğrenciler yakından takip etti. Çalışmalarında hayatta ki izlenimlerden esinlendiğini ifade eden Gökbulut, yolda ki bir yapraktan veya atılmış bir karton parçasından ilham aldığını ve bu malzemeler arasında bir ilişki kurduğunu kaydetti.

Ünlü ressam Prof. Dr. Gündüz Gölönü ve Gravür Sanatçısı Prof. Dr. Mustafa Pilevneli ile Kanadalı ressam Graham Peacock, eserlerde kullanılan teknikleri uygulamalı olarak öğrencilere anlattılar.
Amerikalı heykel sanatçısı Edward Fleming ise yeni yapacağı heykel için hazırlıklara başladı.
Pamukkale Üniversitesi’nde 20 gün boyunca workshoplar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı