REKLAMI GEÇ

Kantinlerin denetimi konusunda tedbir elden bırakılmıyor

Kantinlerin denetimi konusunda tedbir elden bırakılmıyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, okul kantinlerini sıkı denetim altında tutarak, hijyen kurallarına harfiyen uyulmasını sağlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2018 Perşembe, 17:49

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Konrol Görevlileri ”Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereği, denetlemelere ara vermeden sürdürüyor. Özellikle Okul kantinleri, yemekhaneler veya okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerler dikkatle takip ediliyor.

Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri bu konuda okul kantinlerinde çalışanların, yaptıkları işin gerektirdiği gıda güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitimlerini de sağlıyor. Bu konuda eğitim almayanların ise okul kantinlerinde çalışmasına izin verilmiyor.

Diğer taraftan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada gıda güvenilirliği ve gıda hijyeninin devamlılığının sağlanması için öğrencilerin ve velilerin bilinçli birer tüketici olarak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo Gıda 174 hattına bildirimde bulunmaları gerektiğinin altı çizildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı