REKLAMI GEÇ

Kariyer ve Sallanan Sandalye Sendromu

Kariyer ve Sallanan Sandalye Sendromu

Pamukkale Üniversitesi Yenilikçi Düşünce ve Farkındalık Topluluğu’nun düzenlediği Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu’nun konuk edildiği “Kariyer ve Sallanan Sandalye Sendromu” adlı konferansta öğrencilerin kariyerlerine yön verebilecekleri noktalara değinildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2017 Cumartesi, 10:28

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yakın Çağ Siyasi Tarihi Uzmanı, Ekonomist ve Akademisyen Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu’nun konuk olduğu konferansta ayrıca Girişimci İşadamı Can Kakmacı ve İşadamı Ercan Kutlu da kendi kariyer hayatlarından örnekler vererek girişimcilik, para ve yatırım konularında birer konuşma yaptı.

Öğrencilere, gelecekte en yüksek ücreti veren işi değil hedefledikleri işi seçmelerini tavsiye eden Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, kendi kariyer hayatından verdiği örneklerle özel sektör deneyimlerinin yanında üniversite hocalığını ayrıcalıklı ve öncelikli olarak severek yaptığını belirtti.

“Kendinizi en iyi gösterebileceğiniz, severek yapacağınız işleri yapmayı hedefleyin” diyen Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, yeni başlangıçların kişiyi her zaman başarıya götüreceğini ifade ederken, öğrencilere kariyerlerini daima kendilerinin planlamalarını tavsiye etti.

Doç. Dr. Kurtoğlu, “İş hayatınızda hiç kimseye sırtınızı dönüp kapıyı vurup çıkmayın, o kişilere gün gelir ihtiyaç duyabilirsiniz. Hocalarınız size fakülteyi bitirdikten sonra lazımdır, hocalarınızın değerini bilin. Fakülteyi bitirmeden hocalarınızdan mutlaka referans mektuplarınızı alın. Not ortalamanızı yüksek tutun. Yerli yabancı tüm büyük firmaların ve kurumların bu referansları ve yüksek not ortalamaları değerlendirerek kişileri işe kabul ettiğini unutmayın. İnsanlarla her zaman ilişkilerinizi sağlam tutun. Fiziki ve mental olarak daima formda olun. Parayı beyin kazandırır ama beyi taşıyan vücuttur. Sağlığınıza ve yaşam tarzınıza dikkat edin, kaliteli ve sağlıklı yaşayın. Disiplinli yaşamaya çalışın, uyku düzeninize dikkat edin. Sosyal aktivitelere katılın. İş hayatınızda rakipleriniz olduğunu unutmayın. Okumaya ve düşünmeye zaman ayırın. Türkçe’mizi düzgün ve doğru kullanmaya dikkat edin. İnsanları gerektiğinde takdir etmeyi öğrenin, çünkü başarıya giden yol ekip olabilmekten geçer ve bunun için de gönül almayı bilmek gereklidir. Okuyun, farklı ve farkında olun, kendinize inanın. Kendine inanan ve çalışan insanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

Konuşmasının sonunda ‘Sallanan Sandalye Sendromu’nu açıklayan Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, iş hayatında bazı insanların koltuklarında boş oturup, iş yapmayıp dedikodu üreten insanları çağrıştırdığını ifade etti.

Doç. Dr. Kurtoğlu, “Özel sektörde de devlette de hiçbir koltuk, hiçbir görev veya iş garanti altında değildir. Her an yerinizden edilebilirsiniz, bu tür insanlara dikkat edin, daima çalışkan ve sadece işinizle ilgili olun” diye konuştu.

Konferansın sonunda ise öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı