REKLAMI GEÇ

Keçeci öğrencilere sanayiciliği anlattı

Keçeci öğrencilere sanayiciliği anlattı

Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun davetlisi olarak Honaz’a giden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, üniversite öğrencilerine sanayide yaşanan gelişmelerle ilgili seminer verdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği seminere katılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, öğrencilere sanayide yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Honaz Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Karlıdağ ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci öğrencilere Denizli sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Keçeci Denizli sanayisinin 2001-2008 döneminde ülkede yaşanan siyasi gelişmelerden dolayı olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, son dönemlerde yaşanan gelişmelerinde sanayide kriz yaşattığını belirtti. Komşu illerimize yapılan teşvik uygulamasının Denizli ekonomisini olumsuz yönden etkilediğini de belirten Keçeci “ Komşu illere yapılan teşvik uygulamasının Denizli’de uygulanmaması, sanayiyi olumsuz yönden etkilemiştir. Buda son yıllarda yapılan ihracatla gözle görünmektedir. Hepimizin bildiği gibi ekonomi ve sanayi ülkede yaşanan gelişmelerin üzerine kuruludur. En ufak bir olumsuzluk yaşansa, bu durumdan ilk olarak ekonomi ardından da ekonomiyi ayakta tutan sanayi etkilenmektedir” dedi. Seminerde Honaz Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan üniversite öğrencilerin okul sonrasında nasıl iş bulabilirler konusunda da açıklamada bulunan Keçeci, öğrencilerin Denizli gibi bir şehirde iş bulması için en az bir yabancı dil bilmesi gerektiğini, bununda firmaların çoğunun yurt dışında bulunan firmalarla çalışmasından kaynaklandığını açıkladı. Seminerin sonunda öğrenciler Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’ye merak ettikleri soruları yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı