REKLAMI GEÇ

Kimi terörden kimi de parasızlıktan okuyamadı

Kimi terörden kimi de parasızlıktan okuyamadı

Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı okuma-yazma kursu, Hacı Leman Oto İlkokulu’nda başladı. Okuma-yazma öğrenmenin heyecanını yaşayan ve yaşları 26 ile 64 arasında değişen 27 kursiyerin, bazıları terör nedeniyle, bazıları ise ekonomik nedenlerden dolayı okuyamamış.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2014 Cumartesi, 10:11

Denizli Merkezefendi İlçe Halk Eğitim Merkezi, okuma yazma kursu açtı. Hacı Leman Oto İlkokulu’nda açılan kursa, 27 okuma-yazma bilmeyen vatandaş devam ediyor. En genci 26, en yaşlısı ise 64 olan kursiyerler, okuma-yazma öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

ic-1

İki sınıfta Öğretmen Gülden Kaçar ile Gülşehri Erdoğan Yollu’nun okuma –yazma öğrettiği kursiyerler arasında 26 yaşındaki Nergiz Tekbaş, “Okul çağımda Hakkari’de idim. Okulumuz vardı ama terör olayları nedeniyle öğretmen gelmiyordu. Öğretmen olmadığı için okula gidemedim. Denizli’ye geldiğimizde ise okul çağını çoktan geçmiştim. O nedenle gitmedim. Ama bugün buradayım. Okuma yazma-öğretmek istiyorum” dedi.

ic-2

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”
Burdur Yeşilova’dan 4 yıl önce Denizli’ye gelen 64 yaşındaki Kezban Tekin ise okuma-yazma bilmediği için bugüne kadar çok sıkıntı yaşadığını söyledi.
Tekin, “Okuma-yazma bilmemek gerçekten çok zor. Kendi başına ne hastaneye gidebilirsin ne de bir kamuda işini yapabilirsin. Okuma-yazma bilmiyorsan bir engelli gibisin, yanında biri olmadan dışarı çıkamazsın, çalışamazsın. Ben kimseye sormadan, Bayramyeri’nden otobüsle evime gelebilmek istiyorum. O nedenle buradayım. Okuma-yazma bilmeyen herkes gelsin, öğrensin. Okumanın yaşı yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı