REKLAMI GEÇ

Kız Meslek öğrencileri hem geziyor hem öğreniyor

Kız Meslek öğrencileri hem geziyor hem öğreniyor

Servergazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2014 yılında çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nün “Oyunlar ve Modeller” konulu projesinin AB projeleri kapsamında kabul edilmesiyle, öğrencilerine ve öğretmenlerine yurtdışı eğitim imkanı sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2015 Salı, 15:05

Servergazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, AB Fonu tarafından desteklenen “Oyunlar ve Modeller” konulu projesi kapsamında 5 ülkeyi ziyaret ederek, bilgi ve deneyimlerini artırdı.

İSPANYA’DA SERTİFİKALI EĞİTİM ALDILAR
Proje kapsamında yerel ortakları Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu ve Kaklık Osman Evran Çok Programlı Lisesi’nin katılımcıları ile birlikte Servergazi İMKB’den 15 öğretmen, İspanya’nın Atletico Bilbao kentinde, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında dünyanın birçok ülkesinde kullanılan ReggioEmilio ve Waldrof eğitim modelleri ile ilgili 24 saatlik sertifikalı eğitim aldı. Yine aynı proje kapsamında Macaristan’ın Budapeşte kentinde de 8 anaokulu gezilerek gözlem ve uygulamalar yapıldı.

BARCELOS VE PRAG’A GİTTİLER
Kendilerini yerel ortak seçen Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Avrupa’da Giyim” projesi kapsamında, Portekiz’in Barcelos kentine giden Servergazi İMKB’den 1 öğretmen ve 5 öğrenci, 3 haftalık eğitime katıldı.
Giyim bölümünden 1 öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ikinci grup ise, Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde 3 haftalık eğitime katıldı.

PROGRAM ROMANYA’DA SONA ERECEK
Bu program kapsamında 3. grubun Romanya gezisi de 26 Temmuz’da başladı. 15 Ağustos’da sona erecek. Romanya gezi ve eğitimleri ile bu dönem programı tamamlanacak.
Okul Müdürü Aysel Karaca, 3’er haftalık yurt dışı gezi ve eğitimlerinin vizyonlarını geliştirdiğini, öğretmen ve öğrencilere çok şey kattığını ve son derece yararlı geçtiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı