REKLAMI GEÇ

Koca Mektep için imza kampanyası

Koca Mektep için imza kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yeniden Denizli gündemini oluşturan Koca Mektep yani Denizli Lisesi’nin Yaşayan Müze olarak kalması için sosyal medyada başlatılan imza kampanyasına 2 bine yakın kişi destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 09:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediyesi hizmet binası olması için talumat verdiği Denizli Lisesi’nin tarihi binası Koca Mektep’in eğitim kurumu olarak kalması için “Yaşayan Müze” olarak kalsın sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya iki günde bin 916 kişi imza atarak destek verdi.

Denizli Lisesi’nin Yaşayan Müze olarak korunması için 2 bin 500 imzanın hedeflendiği kampanyada, “Denizli Lisesi Cumhuriyet Döneminin önemli, mimari ve eğitim kurumu olarak önem taşımaktadır. Bugün için ise, özellikle C. Başkanı R.T Erdoğan eli ile Belediyeye devredilerek, özelliğinden koparılıp, eğitim dışı Belediye Hizmet Binası olarak düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Bu yapı Eğitim Kurumu olarak bırakın Denizli’yi, tüm bölgeye hizmet eden bir eğitim kuruluşu olarak hayata başlamıştır. Bugün de Lise olarak eğitim kurumu içindedir. Denizli de Taş Mektep olarak anılır. Taş Mektep ,Denizli Lisesi eğitim amaçlı yaşayan müze olarak korunmalıdır. Bu amaçla BİR İMZA VER! TAŞ MEKTEP / DENİZLİ LİSESİ KENT HAFIZASINDA YERİNİ KORUSUN!” denilerek destek istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı