REKLAMI GEÇ

LEZZET ŞAMPİYONLARINA VALİDEN ÖDÜL

LEZZET ŞAMPİYONLARINA VALİDEN ÖDÜL

Denizli’nin lezzet şampiyonu okulu Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ağırlayan Vali Karahan, şampiyonlara ödül verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2018 Cumartesi, 11:27

Aralarında dünya şampiyonu da dahil pek çok önemli başarılar elde eden öğrencilerin yer aldığı Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri madalyaları ile Vali Hasan Karahan’ı ziyaret etti.

Yiyecek İçeçecek Hizmetleri alanı öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan heyetle yakından ilgilenen Vali Karahan, şampiyon öğrencileri ödüllendirdi.

Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmayı amaç edinen okul aynı zamanda sektöre bilinçli eleman kazandırmak, yöresel lezzetleri tanıtmak amaçlarını taşıyor. Bu nedenle öğrencilerini ünlü aşçılarla da buluşturan Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son iki yılda katıldığı yarışmalarda önemli başarılar da elde etti.

Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen yıl İzmir Ulusal Yemek Yarışması ve Uluslararası Alanya Altın Kepçe yarışması ile bu yıl 16’ncı Uluslararası İstanbul Mütfak Günleri’nde derece elde etti.

Öğrenciler ise geçen yıl İzmir Ulusal Yemek Yarışması, Dnizli Gastro Pamukkale, Kuşadası Ege Şefler Ulusal Yemkek Yarışması, Fethiye Şef Mavi Yemek Yarışması ve Afyonkarahisar Pastacılık ve Yemek yarışmalarında bireysel başarılar elde etti.

Valilik makamındaki ödül töreninde Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şuba Müdürü Ramazan Kayayurt, okul müdür vekili İlknur Ürkmez, Atölye Şefi Çiğdem Karaıslı dünya şampiyonu ve ayrıca 26 derece sahibi öğrenci Lütfi Selçuk, 6 derecesi bulunan İbrahum Demirli, ikişer dereceleri bulunan Gonca Civelek, Rabia Şeref ve Nuri Yıldırım katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı