REKLAMI GEÇ

Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 16 Mart coşkusu

Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 16 Mart coşkusu

Öğretmen okullarının kuruluşunun 162. yılı, Lütfü Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2010 Cumartesi, 18:31

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, Şube Müdürü Şerif Ali Cengiz, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı ile öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, “Kuruluşunun 162. yılında gururla ve mutlulukla belirtmek gerekir ki, öğretmen okulları devletimizin ve milletimizin çağdaşlaşmak için attığı önemli adımlardandır. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm eğitimcileri rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Erdoğan, “Öğretmen yetiştirme konusunda zengin bir deneyim ve geçmişe sahip olan ülkemizde, ilki 16 Mart 1848’de İstanbul’da Darü’l-Muallimin adıyla açılan öğretmen yetiştirme kurumları daha sonra Köy Muallim Mektepleri, Köy Enstitüleri, Öğretmen Okulları, Eğitim Enstitüleri, Yüksek Öğretmen Okulları gibi değişik adlarla varlığını devam ettirmiştir. Günümüzde de Anadolu Öğretmen Liseleri ve eğitim fakülteleri olarak öğretmen yetiştirmeye hizmet etmektedirler. Öğretmen okulları köklü geçmişinde mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik beraberlik duygularının, yurt ve insan sevgisinin işlendiği sıcak eğitim yuvaları olarak görevlerini yerine getirmişler; başarılı öğretmenlerin yanı sıra pek çok şairi, yazarı, sanatçıyı, bilim adamını da kültür-sanat hayatına ve insanlığa kazandırmışlardır” dedi.

“Nesilden Nesile Müzik Gecesi” adıyla yapılan kutlamalarda da Denizli Emekli Öğretmenler Derneği sanat müziği, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Korosu halk müziği dinletisiyle ve halk oyunları ekibi güzel gösterileriyle izleyenlere hoşça vakit geçirttiler. Ayrıca programdan sonra gerçekleştirilen, okul öğrencilerine yönelik moral gecesi eğlencesi, öğrencileri çok memnun etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı