REKLAMI GEÇ

Mayın gibi kitap!

Mayın gibi kitap!

Eğitim İş Sendikası yöneticileri, Yeşilköy’de bir ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılan “Dinin Direği Namaz” isimli bir kitapla psikolojik bir cihat çağrısı yapıldığını öne sürdü. Namaz seferberliğine çağrı yapılan kitap, içerdiği sözler ve fotoğraflarla dikkat çekiyor.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2007 Salı, 00:00

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen tartışmalı etkinliklerle gündeme gelen Denizli’de, bu kez Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi yöneticileri, farklı bir konuyu gündeme getirdi. Sendikalı eğitimciler, Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı Bölge Eğitim İlköğretim Okulu öğrencilerine Kutlu Doğum Haftası’nda dağıtılan dini bir kitapla, psikolojik cihat çağrısı yapıldığını öne sürdü.

Okulun 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine, okulda müdür yardımcılığı görevini de yürüten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yıldız tarafından dağıtıldığı iddia edilen kitabın içeriğinde ilköğretim çağındaki çocukların kaldıramayacağı kadar ağır ifadelerin bulunduğuna dikkat çeken eğitimciler, küçük yaştaki çocukların beyinlerinin illegal yöntemlerle yıkanmaya çalıştığını öne sürdü.

Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından Ak Kitap ve Akit Pazarlama Yayınevi’ne bastırılan 186 sayfalık kitabın içeriği oldukça dikkat çekici. “Sizleri dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz. Namazla diriliş seferberliğine… Gelin milet ve ümmet olarak hep birlikte namaza koşalım, kıyama, rükuya, secdeye sarılıp namazla dirilelim ki, gerçek kurtuluşa erelim” gibi çağrıların yapıldığı kitapta, namaz kılmayanların müşfik olduğu,camilerin ümmet olarak hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu, cami merkezli bir hayat tarzının benimsenmesi gerektiği gibi ifadeler de yer alıyor.

Fettullah Gülen gibi birçok cemaat liderlerin sözlerinden alınan kitapta, şiddet, ölüm ve korku içeren ifadeler de dikkat çekiyor. “Eksi 20 derecede, Çeçen Mücahidin arkasında bombalar düşerken namazına devam etmesi, namazın insanı, Allah yolunda canını bile feda edebilecek bir ruh zenginliğine ulaştırabileceğini gösterir… Namaz için ağlanır, namaz için akıl kaçırılır, ona can ve canan feda edilir..” gibi birçok sözlerin yer aldığı kitapda küçük yaşta Kur’an okuyan başörtülü kız çocuklarının yanı sıra, ağlayan, yakaran yetişkin fotoğrafları bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun denetiminden geçirilmeden bir ilköğretim okulunda dağıtılan kitabın ulusal ve çağdaş eğitimle direk çelişen içeriği ile neyin hedeflendiğinin merak edildiği sorusunu yönelten Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, yetkilileri göreve çağırdı.

Kitabın, küçük yaştaki çocukları toplumsal hoşgörü ve barıştan uzaklaştırıp, Allah sevgisi yerine korkusu, namaz yolunda ölüm, ümmetçilik, cami merkezli yaşam gibi bir takım yaptırımlara zorladığını dile getiren Onat, kitabın dağıtımına kimlerin karar ve izin verdiğinin açıklanmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Eğitim İş Sendikası yöneticilerince yapılan açıklamaların ardından okul müdüründen bir kitap örneği istediklerini dile getirirken, kitabın incelenmesi için bir komisyon oluşturduklarını, gerekirse kitabı dağıttığı öne sürülen Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı