REKLAMI GEÇ

MEB sınavla öğrenci alacak liseleri açıkladı

MEB sınavla öğrenci alacak liseleri açıkladı

Velilerin merakla beklediği sınavla öğrenci alacak liseler açıklandı. Yeni sisteme göre Denizli’de sınav başarısı baz alınarak öğrenci kabul edecek okul sayısı 19. Okulların 11’i Merkezefendi, 5’i Pamukkale sınırları içinde. Babadağ, Çivril ve Tavas’ta da birer okul sınavla öğrenci kabul edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2018 Çarşamba, 12:58

Milli Eğitim Bakanlığı, herkesin merakla beklediği sınavla öğrenci alacak liselerin listesini açıkladı. Türkiye genelinde bin 367 okul sınavla öğrenci alacak.

Denizli’de 19 lise sınavla öğrenci kabul edecek. Bu liselerin büyük çoğunluğu Merkezefendi sınırları içinde. Bu ilçede bulunan 11 okul sınavla öğrencilerini seçecek, Pamukkale’de ise 5 okul bu sistemin içinde. il Merkezi dışında Babadağ, Çivril ve Tavas’ta da birer okul nitelikli okullar sınıfına alındı.

Babadağ, Çivril ve Tavas’taki nitelikle okulların tamamı fen lisesi. Merkezefendi’de nitelikli okul sınıfına alınan okullar arasında 2 fen lisesi bulunuyor. 3 imam hatip lisesi bu sınıfa alınırken, diğer okullar Anadolu lisesi ve teknik lise.

Pamukkale’deki 5 nitelikli okul arasında bir fen lisesi bulunurken, diğer okulların tamamı meslek ve teknik lise olarak belirlendi.

İşte Denizli’deki nitelikli okullar:

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 12 Nisan 2018, 12:30

İlçelerdek Fen Liselerinin eğitim seviyesi ve tercih edilebilirliği ortada iken bu okulların listede yer alıp TEV ve Nevzat Karaalp gibi liselerin dışarda kalması düşündürücü.

salih   -  Bağlantı 11 Nisan 2018, 17:10

Arkadaşlar dikatinizi çekdi mi bilmiyorum ama neden Türk Eğitim Vakfı Anadolu lisesi alınmadan Mustafa Kaynak Anadolu lisesi alındı sizce de bu işin içinde bir şey yok mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı